Sådan undgår du gult hår

Dit hår er blevet gult – ikke liiiige det du forbinder med en god hårdag, vel? Selvom din frisør lysnede dine lokker så smukt for noget tid siden, kan dit hår komme til at fremstå gult med tiden, og det er der nogle helt naturlige forklaringer på.

Læs med her, hvor du får svaret på, hvorfor dine lokker bliver gullige, og hvad du kan gøre for, at du undgår at rende rundt med gult hår.

Gult hår
Blond hår uden gullige toner

Derfor bliver dit hår gult

Blondiner har det sjovere, siges det. Og smukt ser det da også ud med lyse lokker – om det så er i form af lyse striber, ombre eller noget helt tredje. Men du griner højst sandsynligt ikke, når dit ellers nok så pæne platinblonde hår begynder at ligne et bundt gult garn.

Det sker, fordi din toningsfarve og afblegning langsomt falmer, og de gule pigmenter i dine naturlige hårfarve begynder at titte frem – en proces, du desværre ikke kan undgå. Og værre er det, at ting fra din dagligdag sågar kan fremskynde de gule lokker…!

Blond hår og røg

1. Miljøet kan give dig gult hår

Dine smukke, lyse lokker kan forvandles til uheldige gule nuancer, hvis de udsættes for for meget sol, forurenet luft med frie radikaler, røg og klorvand. Klorvand kan desuden resultere i grønt hår – hvilket med stor sandsynlighed er et endnu større skrækscenariet for dig end det gule hår.

Hvis du har været på ferie og badet i pools eller benytter dig af en svømmehal i din hverdag herhjemme, kan du med fordel læse blogindlægget her, der forklarer, hvordan du slipper for grønt hår.

Gult hår og varmeskader

2. Varmeskader kan give dig gult hår

Glattejern og andre varmeredskaber til håret kan med for meget varme slide på dit hår og dermed give dine lokker gullige toner. Vi har skrevet et helt blogindlæg om, hvilken temperatur, du bør indstille dit glattejern på, og hvordan du beskytter dit hår mod varmeskader.

Gult hår og kost

3. Dit helbred og din kost kan give dig gult hår

Det er ikke kun udefrakommende elementer, der kan påvirke dit hår i en kedelig gul retning. Dit helbred kan også spille en rolle: olier fra hovedbunden, medicin, kost og andre helbredsomstændigheder kan forvandle lyse lokker til gult garn. Er du det mindste i tvivl, om dit gule hår skyldes dit helbred, bør du søge læge og få det vurderet.

Blonde nuancer kan være ”tricky” og kræver ofte vedligeholdelse – selv naturlige blondiner har risiko for gult hår. Heldigvis kan du gøre noget ved de gule lokker. Læs med videre og find ud af hvordan.  

Undgå gult hår

Bekæmp gult med lilla eller blålige toner – det er simpel farveteori! Og med den viden er det bare om at få fingrene i en shampoo, der indeholder lilla eller blå pigmenter – en såkaldt Silver Shampoo – hvis du vil undgå gult hår.

IdHAIR Elements Xclusive Blonde Silver Shampoo og Conditioner mod gult hår

Prøv eksempelvis Blonde Silver Shampoo og Conditioner fra IdHAIR Elements Xclusive. Disse hårplejeprodukter indeholder ametyst, som giver shampooen og conditioneren en lækker, lilla farve, der hjælper med til at holde dit blonde hår fri for gule toner.

Med lidt farveteori i hånden og indsigt i årsagerne til gult hår burde du nu have udsigt til færre gule hårdage og flere gode blonde.

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook