Efterårets hotteste hårfarver 2023

  Sådan skal dit hår farves i efteråret

Farverne lyser gyldent, rødlige og brune rundt om dig; det er blevet efterår, og du er måske allerede godt i gang med at udskifte farverne i din garderobe, så de matcher naturens klædeskab. Hvorfor ikke fortsætte med lokkerne?
Måske er du én af de mange kvinder, hvor lysten indtræffer til at lade hårfarven følge trop med naturens skiftende nuancer. Der skal ske noget nyt, og håret er ikke en undtagelse!

Vi giver dig et indblik i, hvordan tendenserne for hårfarver ser ud i dette efterår, og dermed hvordan din næste hårfarve kan se ud.
<span class="box--sub-heading">Tidens hotteste hårfarve:</span>Cowboy Copper

Tidens hotteste hårfarve:Cowboy Copper

Slip din indre cowgirl løs med efterårets uundgåelige kopper-farvede kæmpe-hit af en hårfarve! TikTok, Instragram og andre sociale medier popper allerede i varme læderbrune nuancer: Cowboy Copper er ikke til at stoppe!

Cowboy Copper er en superspændende og aldeles alsidig hårfarve-trend, der fungerer smukt på både brunetter, rødhårede og blondiner. Resultatet er en dyb og intens kobberbrun nuance. 

Naturlige brunetter og rødhårede kan let opnå variationer af denne smukke farve, da Cowboy Copper supplerer deres naturlige pigmenter. Hvis du har lysere hår eller ønsker en mere subtil tilgang, kan du tilføje rav- eller whiskeyagtige toner for at skabe din helt egen unikke nuance.

Naturlige hårfarver i efteråret

Det er ikke tilfældigt, at det kopper-farvede kæmpehit til Cowboy Copper vinder popularitet i efteråret. Ifølge indehaver af frisørsalonen The Chair i København, Cocco Mie Reneeh Østergaard, er efteråret nemlig for rigtig mange lig med varme og glød – ligesom de farver, vi ser i naturen.


"Vi farver med alt lige fra gyldne nuancer til dybe, smukke kobberfarver og bløde, mørke farver.”


Derudover vil du forsat kunne se en masse af 90'erne i hårfarvene, som er de her lidt mere "chunky" farveeffekter. Dem bruger de i salonen til at skabe en mere tydelig nuanceforskel, som du vil kunne spotte i billederne og videoerne her i blogindlægget.

Vælg mellem:Permanente eller midlertidige hårfarver

Hvis du er en af de rigtig modige og føler trang til en stor forandring, foreslår Mie, at du prøver en hårfarve i smukke brune nuancer med et skær af kobber. Dette kunne være kæmpehittet Cowboy Copper, som du allerede er blevet introduceret til længere oppe i blogindlægget.

Er du derimod knaaap på vovet, men bare ønsker en lille forandring, så er den bedste løsning for dig måske en toningsfarve eller en gloss. På den måde kan der skabes smukke beige, perlemorsfarver, mens dit hår får en fantastisk glans. Denne type hårfarve holder ikke så længe, og du vil på den måde kunne variere din hårfarve nemmere fra gang til gang.
<span class="box--sub-heading">Hårfarve-teknik:</span> Balayage og Face Framing

Hårfarve-teknik: Balayage og Face Framing

Ved Face Framing sætter frisøren fokus på dine ansigtstræk, og hvordan bestemte dele af dit ansigt kan fremhæves ved hjælp af en særlig personliggjort ”ramme” af lysninger foran til. Modellen i videoen giver dig et godt indtryk af, hvor smukt Face Framing kan tage sig ud. Her er farveteknikken blevet akkompagneret af den stadig meget populære farveteknik balayage. 


Variationer af:Dæmpede lyse striber

Hvor hårfarvernes nuancer er mere eller mindre konstante hvert efterår, er det måden, hvorpå farven bliver lagt i håret, som skifter, fortæller Mie fra Salon The Chair. I dette efterår er det trends som ”Money Piece” og ”Face Framing” med beige og naturligt dæmpede lyse striber, som kvinderne i frisørstolene hos The Chair får i lokkerne.

Money-hvad-for-noget, tænker du måske. Money Piece er lyse striber, som din frisør lægger i fronten af dit hår, og som giver dig et solkysset, trendy udtryk. Du kan se et eksempel på det i billedet og videoen nedenfor. 
<span class="box--sub-heading">Lyset omkring dit ansigt:</span> Money Piece

Lyset omkring dit ansigt: Money Piece

Money Piece er en fantastisk hårfarvetrend, der giver dit look ekstra glans. Det pompøse navn "Money Piece" er opstået ud fra det, farveteknikken gør ved dit ansigt: den tilfører en aura af elegance med sine strålende og glansfulde effekter omkring ansigtets konturer. 

Teknikken koncentrerer sig, som nævnt ovenfor, om at lysne de forreste hår-sektioner omkring dit ansigt. Og uanset om du foretrækker blond, brun eller kobber, kan Money Piece tilpasses din unikke stil. 


Både Money Piece og Face Framing er trendy form for lyse striber, der lægges i fronten af dit hår og giver et spil til din hårfarve.

Hvis du hører blandt de kvinder, der i mange år har fået lavet lyse striber, og ønsker en forandring i hårfarven til efteråret, men er afhængig af en kraftig udgroning, kan et Money Piece eller Face Framing være en god løsning for dig. På denne måde får du forsat lysnet håret omkring dit ansigt, mens du giver resten af håret lidt ro.

Money Piece og Face Framing kan sagtens kombineres med de måske lidt mere velkendt klingende lyse striber som Baby Lights og Balayage. Det kan du se på de mange forskellige looks i billederne rundt omkring i dette blogindlæg.
  Pleje: Et must til farvet hår 

Når du har forkælet dine lokker med en smuk hårfarve, er det altid en god idé at give håret ekstra kærlighed, når det skal vaskes. Prøv for eksempel plejeprodukterne fra IdHAIR Elements Xclusive Colour, som plejer dit hår samtidig med at forlænge den smukke hårfarve.
Se Elements Xclusive Colour

Baby Lights og Balayage

Blandt efterårets populære hårfarver og trends, ser du som ovenfor nævnt, stadig de populære Baby Lights og Balayage som fremtrædende trends.

Baby Lights er, som navnet antyder, (baby)-små og ultratynde lysninger, som din frisør lægger ind i hele håret med et resultat, der på afstand syner af bare én tone. Nærstuderer du de nyfarvede lokker, vil du dog kunne se det smukkeste farvespil. Balayage er en frihåndsteknik, hvor de lyse striber påføres i håret i forskellige sektioner med pensel og er mere tydelige i sit udtryk end Baby Lights.
<span class="box--sub-heading">Hårfarve-teknik:</span>Teaser Lights og Baby Lights

Hårfarve-teknik:Teaser Lights og Baby Lights

De lyse striber i dit hår kan også få navnet Teaser Lights - det er når frisøren touperer inddelingerne inden de lysnes - på den måde får dit hår et mere blødt udtryk. ​I ​billedet og videoen her, ser du et smukt eksempel ​på ​netop denne ​type lyse striber i håret kombineret med ​Baby Lights. 

Nu har du fået en indsigt i, hvilke hårfarver efteråret 2023 byder på, og hvordan din frisør måske vil foreslå at lægge dine lyse striber, så du er med på hårmoden. Vigtigst af alt for disse farvetrends er dog at spørge din frisør til råds, så du får den hårfarve, der passer dit hår og hudtone allerbedst.

God fornøjelse med din næste tid hos frisøren, hvor du måske vil forkæle lokkerne med en hårfarve fra det vilde vesten eller en anden der matcher efterårets gyldne, kobberfarvede, og bløde mørke nuancer... Yeehaw!

Have a nice hair day!
     Instagram
Tag dine egne billeder med #idhairdk og få muligheden for at inspirere andre, samt få chancen for at blive vist på vores Instagram-profil.