Krøllet hår – derfor har du krøller

Elsk dine krøller

Måske er du én af dem, der har en helt særlig medfødt gave: krøllet hår. Så har du med stor sandsynlighed på ét eller andet tidspunkt i dit liv bandet krøllerne langt væk og ønsket dig en anden hårtype. Læs med her og lær, hvorfor dit hår krøller, og hvorfor dine krøllede lokker fortjener et kæmpe, kærligt kram.
<span class="box--sub-heading">Hårfolliklen:</span> Den skjulte arkitekt bag dine krøller

Hårfolliklen: Den skjulte arkitekt bag dine krøller

Krøller er mere end bare et spørgsmål om styling – de begynder deres rejse dybt nede under overfladen af din hovedbund, i små, magiske vækststeder kaldet hårsække, eller follikler. 

Her indeholder hvert hårstrå en skjult rejseplan for, hvordan det vil udforske verden, når det endelig bryder igennem huden og viser sig for os alle. Det, der gør denne rejse så unik, er formen på hårfolliklen.
Billedeeksempe<span class="fr-marker" data-id="0" data-type="true" style="display: none; line-height: 0;"></span><span class="fr-marker" data-id="0" data-type="false" style="display: none; line-height: 0;"></span>
<span class="box--sub-heading">Oval, rund og elliptisk form </span> Det er det, der giver krøllede lokker

Oval, rund og elliptisk form Det er det, der giver krøllede lokker

Når en hårsæk har en oval, rund eller elliptisk form, er det tid til, at dit hår springer frem som en fantastisk krølle. Hårfolliklens form spiller dermed en afgørende rolle i at skabe variationen i din hårstruktur, fra bølger til tætte spiraler.
<span class="box--sub-heading">Krøllekategorierne:</span> Kend din krølle

Krøllekategorierne: Kend din krølle

Krøllet hår er ikke bare krøllet hår. For når din hårpragt er prydet med krøller, spiller ellipticiteten af hårstrået også ind på fremtoningen af dine krøllede lokker. Ellipticitet er et udtryk, der er hentet fra geometriens verden. 

Det betyder i alt sin enkelthed, i hvor høj grad en cirkel flader ud. Overført til krøllernes verden betyder det med andre ord, at jo større ellipticitet på dit hårstrå, jo tættere form har dine krøller.

Hvert af dine krøllede hårstrå er unikke

Hvor nogle vil have meget tætte krøller ved hovedbunden, som bliver blødere i bunden, vil andre have bløde krøller på toppen, som gradvist bliver krøllet i spiderne af lokkerne. Her spiller hårets længde naturligvis også ind. Oftest vil længere hår tynge og påvirke krøllets form.   
Krøllet hår kan inddeles i tre overordnede kategorier kaldet 2, 3 og 4, og disse kan opdeles i yderligere tre undergrupper, kaldet a, b og c. Kig med i oversigten, hvor vi har lavet en illustration over de i alt ni typer krøller.

Krølletype 3 omfavner alt lige fra store, løse krøller til tætpakkede proptrækkerkrøller, mens krøllerne i type 4 er endnu mere tætpakkede. Krøllerne i type 4 kaldes også for kinky krøller.
Pleje og styling til dine krøller

Når du har krøllet hår, har dit hår ofte brug for et ekstra kærligt kram i form af mere fugt eller protein end det er udstyret med fra rejsemålets udgangspunkt i hårsækken. Hos IdHAIR har vi udviklet en eksklusiv pleje- og stylingserie dedikeret til krøllet hår, Curly Xclusive.

Kærlighed til krøllerne: Curly Xclusive

Curly Xclusive er formuleret med kærlighed til en helt særlig type krølle, nemlig Curly Girl-krøllen, der kræver en særlig metode. I Curly Xclusive finder du derfor co-wash, conditioners og treatments spækket med enten fugt eller protein samt stylingprodukter, der er specielt udviklet til at give dig de her smukke, veldefinerede Curly Girl-krøller, som popper til perfektion...  

Du kan lære meget mere om den Curly Girl-dedikerede hårproduktserie på produktseriesiden for Curly Xclusive. 
Udforsk produkterne
Kæmpe, kærlig krølle-krammer

Kæmpe, kærlig krølle-krammer

Hvert af dine krøllede hårstrå er unikke, de har rejst en smuk og snørklet vej fra hårsækkens indre ud i den store verden for at pryde dit hoved. Den rejse fortjener da en kæmpe, kærlig krammer! Og tænk så blot på, at mange rundt om i verden betaler flere tusinde kroner om året for at få lavet permanente krøller, eller må bruge timevis med stylingjern for at opnå smukke krøller. 

Elsker du så ikke dine krøller bare liiidt mere nu?   

Have a nice hair day!
     Instagram
Tag dine egne billeder med #idhairdk og få muligheden for at inspirere andre, samt få chancen for at blive vist på vores Instagram-profil.