Fedtet hår | Sådan undgår du det

5 tips til hvordan du undgår fedtet hår

Tag magten over manken og kom det fedtede hår til livs. 
Læs med og bliv klogere på de mest hyppigste årsager til, hvorfor dine fedtede lokker lever i bedste velgående, og – vigtigst af alt – hvad du selv kan gøre for at bekæmpe fedtet hår – for det er bare ikke fedt!

Fedtet hår skyldes ikke (nødvendigvis) dårlig hygiejne

Øv, du er knap trådt ud af bruseren og håret ser allerede sjasket ud! Har du hurtigt fedtet hår efter vask? 

Det er ikke fedt at have fedtet hår og hovedbund. Selvom fedtet hår for mange forbindes med dårlig hygiejne, er det ikke altid, at hygiejnen er synderen. Du kan faktisk ikke undgå, at din hovedbund producerer fedt – eller talg, som det også kaldes. Hovedbunden bruger det til at give dit hår sin naturlige glans og holde dine lokker sunde, så de ikke knækker. Der er dog noget du selv kan gøre, for at minimere mængden af fedt, der produceres.
<span class="box--sub-heading">1.</span> Undgå at vaske dit hår for tit

1. Undgå at vaske dit hår for tit

Du gør det i den bedste mening, håret skal jo plejes og rengøres – og så kan du også vaske det dumme fedtet ud. Men for hyppig hårvask er en af de mange skurke bag fedtet hår. Det kan skabe en overproduktion af talg i din hovedbund, og så har vi balladen!

Hvor mange hårvaske, der er passende, er individuelt og dermed noget, du må prøve dig frem med. Og faktisk kan du vænne dig til at vaske dit hår mindre ofte. Men hav tålmodighed – også når det kribler allermest i dine fingre for at få lov til at vaske dit hår. 
<span class="box--sub-heading">2.</span> Brug lunkent vand, når du vasker dit hår

2. Brug lunkent vand, når du vasker dit hår

Brug lunkent vand, når du vasker dit hår. Varmt vand kan udtørre din hovedbund og dermed være endnu én af grundene til dit fedtede hår. Derfor bør du sørge for ikke at skrue temperaturen op på max., når du vasker dit hår – selvom varme bade jo ER lækre! En sidste skylning med koldt vand efter vask er en smart lille detalje, der kan gøre en stor forskel. Det lukker skællaget på hårstråene, så dit hår får ekstra glans og ser sundere ud.
<span class="box--sub-heading">3.</span> Lad hårbørsten få et pusterum

3. Lad hårbørsten få et pusterum

Vi ved godt, at det føles fantastisk at lade børsten gnubbe hovedbunden og videre ud i lokkerne. Det kan dog være for meget af det gode. For når du reder dit hår, flytter du det naturlige fedt ud i længderne, som din hovedbund producerer. Vær derfor opmærksom på, hvor tit du børster dit hår.  

4. Spis dig til sundere hår

Du er, hvad du spiser! Det har du sikkert hørt masser af gange før. Og der er faktisk noget om snakken. Det er nemlig ikke kun din krop, der har brug for en varieret og sund kost samt lækre vitaminer og mineraler – det har dit hår også! 
<span class="box--sub-heading">5.</span> Brug den rigtige shampoo

5. Brug den rigtige shampoo

Vær opmærksom på, om du bruger en shampoo, der passer til din hårtype. Her er shampooer med for meget pleje et stort no-go! For fedtet hår lader ikke de plejende ingredienser trænge ind i dit hår, da dit hår allerede er mættet af fedt. Ingredienserne lægger sig i stedet uden på dit hår; og så ser dit hår jo bare endnu mere fedtet og sjasket ud! 

En volumen-shampoo kan tit være løsningen til de fedtede lokker, da den løfter håret fra hovedbunden, som jo er den, talgproduktionen udspringer fra. Desuden har volumen-shampooerne et minimalt indhold af plejende ingredienser, som kan fremprovokere fedtede lokker. Prøv eksempelvis IdHAIR elements Xclusive Volume Shampoo
Vi har naturligvis også udviklet en shampoo, der specifikt har til formål at modvirke fedtet hovedbund; IdHAIR Solutions No. 1. Shampooen tager sig af overproduktionen af talg i din hovedbund. Og med vores tilfreds-eller-pengene-tilbage-garanti kan den shampoo måske være et godt sted for dig at starte.

Har du eksempelvis fået anvist IdHAIR Solutions No. 1 af din frisør som en problemløser til fedtet hovedbund, og oplever du ikke en forbedring indenfor 6-8 uger, får du pengene tilbage hos frisøren, hvor du har købt produktet. 
Læs om Solutions-serien

Vejen til den rigtige shampoo

Det er med shampooer, som med dagscremer; dit hår kan få for meget pleje, og så har vi problemet. Vejen til den rigtige shampoo kan være lang og snørklet – for indrømmet, med alle de hårprodukter der er tilgængelige på markedet, kan det være en jungle at finde frem til den, der passer til dit hår. Sving forbi din frisør for at få en faglig vurdering af, hvilken hårtype du har – så er du skridtet nærmere smukt og glansfuldt hår, der ikke fedter!
Er der ikke en hurtig løsning mod fedtet hår?

Er der ikke en hurtig løsning mod fedtet hår?

Nu får du forhåbentligt hurtigt krammet på de fedtede lokker!
 
Er du på udkig efter et quickfix, kan du altid gribe fat i en tørshampoo og spraye problemet væk for en stund – det giver også lidt ekstra volumen. Win-win! Her vil IdHAIR Elements Xclusive Dry Shampoo og Me Dry Texture Spray være gode valg. Men husk, her udskyder du blot dine hårudfordringer til dagen efter.

 
Have a nice hair day
     Instagram
Tag dine egne billeder med #idhairdk og få muligheden for at inspirere andre, samt få chancen for at blive vist på vores Instagram-profil.