Pandehår | Find pandehåret der passer til din ansigtsform

Med få klip kan frisøren trylle med dine forreste lokker og give dig et helt nyt udtryk – om de så forvandles til ”Curtain Bangs”, ”Baby Bangs” eller noget helt tredje. 

Pandehår hår på blond hår
Pandehår på rødhåret kvinde

Vi guider dig til at finde det pandehår, der passer bedst til netop din ansigtsform, og hvilke der ikke gør. Måske du er så heldig, at du kan bære flere forskellige typer pandehår. 

Tag altid højde for din hårtype, dine hvirvler – hvis du har sådan nogle – eller ”koslik”, som kan separere dine lokker på en knap så hensigtsmæssig måde, inden du lader lokkerne falde for hårmoden.

Læs også: "Etageklip til kort og langt hår | Find den rigtige form

Pandehår til kvinde med rund ansigtsform

Rund ansigtsform

Har naturen udstyret dig med et rundt ansigt, bør du gå efter at få dit pandehår klippet skråt - gerne lidt ”tjavset” og med tekstur. Style pandehåret ud fra siden og ind mod midten af din pande. Brug eventuelt en sideskilning som guide for hvor dit pandehår skal starte.

Det længere pandehår i form af ”Curtain Bangs” fungerer også rigtig godt til et rundt ansigt. Sørg for at ”gardinerne” ikke er trukket ned til dine kindben – for du vil nok helst ikke have dine kinder og ansigt til at se rundere ud.

Og hold dig fra det helt lige pandehår, da det nemt kan komme til at indramme dit runde ansigt og gøre det bredere at se på.

Pandehår til oval ansigtsform

Oval ansigtsform

Du kan (næsten) vælge frit på alle hylder inden for pandehår, hvis du har et ovalt ansigt. Med en oval ansigtsform er der nemlig perfekt balance mellem længde og bredde – ikke at de andre ansigtsformer er forkerte!

Når du har et ovalt ansigt, er der ikke behov for eksempelvis at camouflere en høj pande eller opveje for brede kindben – så afsted med dig til frisøren allerede i dag og få klippet pandehår!

Kvinde med pandehår og kvadratisk ansigtsform

Kvadratisk ansigtsform

Du har en kvadratisk ansigtsform, hvis du har et markeret kæbeparti, der fortsætter i nogenlunde samme bredde op til kindbenene og videre til panden.

Med et kvadratisk ansigt er de bedste typer for pandehår de lidt længere, kraftigere, tungere og tjavsede udgaver som eksempelvis ”Curtain Bangs” eller et længere pandehår der er trukket til den ene side. Pandehår med tekstur ser også super flot ud til dig med en kvadratisk ansigtsform.     

Gå langt uden om det kortklippede pandehår som ”Baby Bangs” eller et helt lige, grafisk klippet pandehår. Et bredt pandehår der er klippet helt ind til tindingerne, fungerer heller ikke så godt til den kvadratiske ansigtsform.

Kvinde med pandehår og aflang ansigtsform

Aflang ansigtsform

Pandehår passer super godt til dig med et langt ansigt og/eller en høj pande, da pandehåret kan være med til at afkorte dit ansigt og få det til at fremstå mere ovalt end aflangt. Det er dog stadig typer af pandehår, som du bør holde dig fra. Dem vender vi tilbage til senere.

Et langt sidestrøget pandehår vil se flot ud til dig, MEN! Gå i en stor bue uden om pandehår der går længere ned end dine kindben! De lange pandelokker vil nemlig ”trække” dit ansigt endnu længere – og det er jo netop det, du ønsker at camouflere ved hjælp af pandehåret. Du skal tænke i bredde og ikke i længde.

Desuden anbefaler vi dig, at du holder dig væk fra korte pandehårstyper – det kan let få dit ansigt til at se endnu længere ud.  

hjerteformet_ansigtsform.jpg

Hjerteformet ansigtsform

Du er bredest i panden og smallest ved hagen, når du har en hjerteformet ansigtsform. Her kan det være lidt mere tricky at tæmme pandehåret på grund af den V-formede hårgrænse i midten af din pande, der typisk vil adskille dine pandelokker med et koslik. 

En af de bedste typer af pandehår, som vil passe meget naturligt til dig med hjerteformet ansigtsform er ”Bardot Bangs”. 

Sidestrøget pandehår i flere lag, som starter et lille stykke før dine bryn, hvorefter det vinkles nedad og stopper ved toppen af dine kindben er også super flot til det hjerteformede ansigt. Ved sidestrøget pandehår bør du style pandehåret med en føntørrer så snart du har vasket det – på den måde mindsker du risikoen for, at dit naturlige koslik tager magten over manken.

Og det er også koslikket, der gør, at et fuldt pandehår sjældent fungerer særlig godt til dig med hjerteformet ansigtsform.

3 gode råd til dit nye pandehår

Når de forreste lokker er faldet for hårmoden, er det vigtigt, at du holder dit pandehår ved lige. Her er de vigtigste vedligeholdelsestips til dit pandehår.

du kan nøjes med at vaske pandehåret ved håndvasken

 

1. Vask dit pandehår ofte

Dit pandehår er i tæt kontakt med din hud og kommer derfor nemt til at se fedtet ud. Du behøver ikke at vaske hele din manke, når pandehåret trænger – du kan nøjes med at vaske pandehåret, for eksempel ved håndvasken.

For vasker du dine lange lokker for ofte, er der en risiko for, at dit hår bliver fedtet. Vi har lavet et helt blogindlæg omkring fedtet hår, og hvordan du undgår det, hvis du skulle være interesseret i at vide mere om fedtet hår.

Når du vasker dit pandehår, behøver det ikke at tage mere end 5 minutter at vaske og style det. Har du alligevel travlt om morgenen, kan en god tørshampoo også klare ærterne langt hen ad vejen. Prøv eksempelvis tørshampooen fra IdHAIR Elements Xclusive eller den fra IdHAIR Mé - Dry Clean

Tørshampoo fra IdHAIR

2. Trim dit pandehår

Få dit pandehår trimmet ca. hver anden til tredje uge for at bevare det ønskede look og den rette længde.

3. Style dit pandehår

Vi var inde på det lige før – pandehåret bør styles, og det behøver ikke at tage mere end 5 minutter. Når du har valgt at få klippet pandehår er det også vigtigt at du giver det et par minutters styling, da det er med til at definere dit udtryk.

God fornøjelse med stylingen af dit nye look med pandehår.

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook