google-site-verification: google9ca5dcabec734950.html

Krøllet hår – derfor har du krøller

Måske er du én af dem, der har en helt særlig medfødt gave: krøllet hår. Så har du med stor sandsynlighed på ét eller andet tidspunkt i dit liv bandet krøllerne langt væk og ønsket dig en anden hårtype. Læs med her og lær, hvorfor dit hår krøller, og hvorfor dine krøllede lokker fortjener et kæmpe, kærligt kram.

Kvinde med langt, krøllet hår
Volumeniøst krøllet hår

Krøllerne starter deres rejse allerede nede under din hovedbunds overflade, nærmere bestemt i hårsækken – også kaldet en follikel. Her har hårstrået en helt klar rejseplan for, hvordan det vil indtage verden, når det bryder igennem din hovedbund og toner frem. Det er nemlig hårfolliklens form, der bestemmer, at dit hårstrå popper frem som den smukkeste krølle, og det gør det, når hårsækkens form er ovalt, rundt eller elliptisk.

Hårsække og hårtyper

Krøllekategorierne: Kend din krølle

Krøllet hår er ikke bare krøllet hår. For når din hårpragt er prydet med krøller, spiller ellipticiteten af hårstrået også ind på fremtoningen af dine krøllede lokker. Ellipticitet er et udtryk, der er hentet fra geometriens verden. Det betyder i alt sin enkelthed, i hvor høj grad en cirkel flader ud. Overført til krøllernes verden betyder det med andre ord, at jo større ellipticitet på dit hårstrå, jo tættere form har dine krøller.

Hvert af dine krøllede hårstrå er unikke

Hvor nogle vil have meget tætte krøller ved hovedbunden, som bliver blødere i bunden, vil andre have bløde krøller på toppen, som gradvist bliver krøllet i bunden af lokkerne. Her spiller hårets længde naturligvis også ind. Oftest vil længere hår tynge og påvirke krøllets form. 

Krøllet hår kan inddeles i to overordnede krøllekategorier kaldet 3 og 4., og disse kan opdeles i yderligere 3 undergrupper, kaldet a, b og c. Kig med i oversigten nedenfor, hvor vi har lavet en illustration over de i alt seks typer krøller.  

Forskellige typer krøllet hår

Krølletype 3 omfavner alt lige fra store, løse krøller til tætpakkede proptrækkerkrøller, mens krøllerne i type 4 er endnu mere tætpakkede. Krøllerne i type 4 kaldes også for kinky krøller.

Krølletype 3
Krølletype 4

Plej dine krøller

Når du har krøllet hår, har dit hår ofte brug for et ekstra kærligt kram i form af mere fugt eller protein end det er udstyret med fra rejsemålets udgangspunkt i hårsækken. I IdHAIR Elements Xclusive finder du både shampoo og conditioner rig på fugt og protein, som kan pleje dine krøller og få dem til at poppe til perfektion… I hårplejeserien finder du ligeledes en hårkur med masser af ærteprotein, som vil gavne dine krøller.  

Elements Xclsuive plejeprodukter rig på fugt og protein

Hvis du vil fremelske dine krøller, kan du også vælge at følge en ret unik metode kaldet Curly Girl. Hos IdHAIR har vi et udvalg af produkter, som er godkendt til denne metode. Du finder de Curly Girl-produkter fra IdHAIR her. 

Hvert af dine krøllede hårstrå er unikke, de har rejst en smuk og snørklet vej fra hårsækkens indre ud i den store verden for at pryde dit hoved. Den rejse fortjener da en kæmpe, kærlig krammer! Og tænk så blot på, at mange rundt om i verden betaler flere tusinde kroner om året for at få lavet permanente krøller, eller må bruge timevis med stylingjern for at opnå smukke krøller. Elsker du så ikke dine krøller bare liiidt mere nu?  

Have a nice (and curly) hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook

google-site-verification: google9ca5dcabec734950.html