Hovedbundsproblemer | 3 ting efteråret gør ved hovedbund og hår

Kløe i hovedbunden og tørt, elektrisk hår er bare nogle af de symptomer, som kommer med efterårets lavere temperature og vinterens kulde.

Læs med her og bliv klogere på, hvad der sker med dit hår, og hvordan du kan få gode hårdage i de kolde måneder… Vi giver dig forklaringen på 3 typiske hår- og hovedbundsproblemer samt medfølgende løsninger til dine ”efter(h)årsudfordringer”…

Kvinde med statisk, elektrisk hår

1. Dit hår er elektrisk og tørt

Du træder ind ad døren, tager huen af, og dit hår stritter som pigge på et forskræmt, sammenrullet pindsvin. Med de kolde temperaturer udenfor skruer du sikkert godt op for varmen på radiatoren og hygger mere indenfor. Men kombinationen af den kolde udendørs luft og den varme, tørre indendørsluft er virkelig hårdt ved din hovedbund og dine stakkels lokker.

Elektrisk hår opstår, når håret bliver tørt, hvilket det har større sandsynlighed for at blive i de kolde måneder. For ligesom huden, har dit hår også brug for mere fugt i efterårs- og vintermånederne.

Elements-Xclusive_Moisture.jpg

Løsning mod elektrisk og tørt hår

Brug en ekstra fugtgivende shampoo og conditioner i de kolde måneder, hvor du oplever elektrisk hår. Moisture fra IdHAIR Elements Xclusive er en super fugtgivende hårplejeserie og kan tæmme din elektriske manke. Prøv f.eks. en lille dut Moisture Leave-In Cream på dine elektriske lokker og se hvordan de forsvinder.

Radiatoren er ofte synderen for dine hår- og hovedbunds­problemer i de kolde måneder.

Hårbørste med hår - hårtab

2. Du oplever hårtab

Og når det kolde vejr har meldt sin ankomst i efteråret, kan du opleve, at manken bliver tyndere, fordi dit hår har større sandsynlighed for at knække. Det er der flere årsager til, blandt andet den, at du højst sandsynligt føntørrer dit hår oftere i de kolde måneder, hvor det bare ikke er så behageligt at rende rundt med håndklædetørt hår, som det er på en varm sommerdag, vel?

Brug derfor altid en føntørrer, der er så skånsom mod dit hår som muligt – eksempelvis en føntørrer med turmalin. Overvej desuden at få studset de spaltede spidser hos din frisør, så du undgår yderligere slidte ender i lokkerne i efteråret og vinteren.

Og bliv så ikke bange, hvis du hen imod efteråret og vinteren oplever, at du fælder mere end du har gjort de sidste par måneder, hvor sommersolen skinnede på dig. Det er helt normalt at fælde op til 100 hår fra manken om dagen i efteråret, mens du typisk vil fælde 25-60 hår i løbet af sommeren.

Studier har desuden vist at mange oplever sæsonbetonet hårtab netop i efteråret. Det skyldes at håret i forårs- og sommermånederne oftest er i vækstfasen – for højst sandsynligt at bruge det til at beskytte hovedbunden mod solens skadelige stråler. Men burde vi ikke også beholde manken på hovedet for at varme hovedbunden om vinteren?

Årsagen til hårtabet i efteråret og vinteren skal findes i dit generelle velbefindende i de kolde måneder. Her har du måske en risiko for at blive syg, og for at sørge for, at kroppens vigtige organer får optimal med blodtilførsel, er der større sandsynlighed for, at din krop drosler ned for blodcirkulationen til din hovedbund. For selvom vi jo sagtens kan forstå, at en god hårdag for dig nok sjældent har hårtab som en ingrediens, er håret på hovedet alligevel ikke livsnødvendigt for at kunne overleve…

i bund og grund afspejler dit hår din krops tilstand, hvilket også er én af årsagerne til, at du bør spise gode vitaminer til dit hår.

Løsning mod sæsonbetonet hårtab

Hvis du oplever hårtab i efteråret og vinteren, kan der være hjælp at hente med en hovedbundsserie mod for tidligt hårtab. Vi anbefaler IdHAIR Solutions No. 7 mod tidligt hårtab, som består af en rensende shampoo og tonic treatment samt en blødgørende conditioner. IdHAIR Solutions sætter fut i blodcirkulationen i din hovedbund og stimulerer på den måde hårvæksten.

IdHAIR Solutions NO 7 mod hårtab -shampoo, conditioner og treatment

Kvinde med hue

3. Din hovedbund er i ubalance

Skæl, kløe, tørhed, fedtet hovedbund… Du oplever måske ét af disse hovedbundsproblemer om efteråret og vinteren. Grunden til, at din hovedbund kommer i ubalance, når efteråret banker på døren, skal ligeledes findes i vejrskiftet – eller rettere i radiatoren!

Radiatoren er nemlig ofte synderen for dine hår- og hovedbundsproblemer i de kolde måneder. Din krop skal nu begynde at indstille sig på den tørre luft, der opstår, når vinduerne, som før stod åbne i den varme sommer, nu er lukket i, og der er tændt for radiatoren for at lune din stue. I den proces kan din hovedbund udtørre – ligesom du sikkert oplever, at dine hænder og læber bliver tørre...

Hvis du til gengæld har tendens til fedtet skæl eller fedtet hovedbund, kan huen, der luner rundt om dit hoved i de kolde måneder være med til at fremprovokere hovedbundsproblemet, fordi håret ved hovedbunden lukkes inde i længere tid ad gangen.

Løsning mod hovedbundsproblemer

Hvide drys og kløe fra din hovedbund er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du har skæl. Få din frisør til at vurdere, om du har tør hovedbund eller om det er skæl, du har fået besøg af. For skæl kan som sagt både være tør og fedtet, og så er behandlingen ikke den samme – men der findes heldigvis en løsning på begge problemer.

IdHAIR Solutions no1 og no1 mod skæl og fedtet hovedbund

Brug en IdHAIR Solutions No. 1, hvis du lider af fedtet hovedbund eller fedtet skæl. Få derimod fat i en IdHAIR Solutions No. 2, hvis du derimod har tør hovedbund eller tørt skæl.

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook