Langt hår | 5 fif til dine lange lokker

 

De har fulgt dig trofast i mange år. Sammen har I kæmpet for at nå, hvor I er i dag: dig og dine lange lokker! Sørg for at holde dig på bølgelængde med dem ved at følge disse 5 skarpe fif – måske du allerede følger nogle af dem. 

Langt hår i blonde farver
Langt hår i brune nuancer
Sheasmør til langt hår

1. Sådan plejer du dit lange hår

Langt hår kræver særlig pleje og en helt anden, end hvis du havde kort hår. For de lange lokker har flere år på bagen og kræver dermed mere pleje for at holde sig i topform.

Gå eksempelvis efter hårplejeprodukter med sheasmør, da denne ingrediens har en foryngende egenskab på dit hår – lidt ligesom anti-age cremer har på huden. Ved at mindske inflammation, hjælper sheasmør nemlig med at forny hårsækkene og skaber dermed bedre betingelser for en sund hårvækst. Desuden skal du sørge for at fugte længderne og spidserne, så de lange lokker ikke bliver tørre og dermed nemmere knækker.  

Længere nede i artiklen kan du læse mere om gode produkter til langt hår.

Langt hår vaskes med shampoo

2. Sådan vasker du dit lange hår

Kom kun shampoo i hovedbunden, når du vasker dit hår. Med mindre du da har dyppet dine lange lokker i marmelademaden, har dine længder og spidser kun brug for den overskydende shampoo, der skylles ned over dem, når du har masseret hovedbunden med din yndlingsshampoo. Shampooen kan nemlig godt have en slidende effekt på de i forvejen tynde hårstrå – og vi ønsker jo ikke at de bliver endnu tyndere, gisp!

En god shampoo til langt hår kunne eksempelvis være IdHAIR Elements Xclusive Long Hair Shampoo, der blandt andet indeholder det foryngende sheasmør og fugtgivende ærteprotein.

3. Sådan vælger du den rigtige børste til dit lange hår

Sørg for, at din børstes tænder er smidige, så de arbejder med hårstråene, når du friserer dine lange lokker. På den måde sørger du for mindst mulige knæk og skader på hårstråene. Børsterne fra The Knot Dr. er et eksempel på børster med gode, smidige tænder, der blidt børster dit lange hår.

Og når du har fundet den rigtige børste, er det vigtigt, at du børster håret korrekt. Den rigtige måde at børste håret på er ved at starte fra spidserne og arbejde dig op i længderne og til sidst i hovedbunden. På den måde risikerer du mindst muligt at dine lokker ender

Langt vådt hår tørres med håndklæde

4. Sådan tørrer du bedst dit lange hår

Vælg som udgangspunkt altid at lufttørre dit hår for at passe godt på dine lange lokker. For meget føntørring kan nemlig slide på manken og gøre den ”frizzy”. 

Hvis du alligevel af den ene eller anden årsag vælger at føntørre dit hår, bør du altid bruge varmebeskyttelse, inden du blæser dig til tørre lokker. Varmebeskyttelse sørger nemlig for at lægge en slags film på dine hårstrå, så varmen ikke beskadiger dit hår. I Heat Shield fra IdHAIR Elements Xclusive er det silikonen, Aminopropyl Phenyl Trimethicone, der sørger for at beskytte håret mod varmen og holde det glansfuldt. 

Og når du så har tændt for føntørreren, skal du sørge for at føntørre nedad langs dine lange lokker og ikke fra siden. På den måde mindsker du håret i at blive frizzy.

Nærbillede af langt hår der klippes

5. Få klippet dine spidser

Bevar dine smukke lokker sunde ved at få klippet spidserne i ny og næ. Og ja, vi ved godt, at det kan lyde lidt skræmmende! Men går der for længe mellem dine klipninger, kan dine spidser blive slidte og spaltede. Minimum et par gange om året bør du sige farvel og tak til lidt af dine lokker for at bevare et sundt, langt hår.

Det er dog oftest ikke mere end én centimeter, du skal tage afsked med. Og når man tænker på, at håret vokser ca. én centimer om måneden, lyder det i vores ører som en fornuftig byttehandel for sunde, lange lokker… Ikk?

Have a nice hair day! 

back-view-of-a-brunette-woman-with-a-long-straight-2021-09-01-06-35-33-utc.jpg

Produkter til dig med langt hår

For at holde dine lokker sunde og velplejede er det vigtigt at du anvender produkter med gode ingredienser, som plejer håret og tilfører ekstra fugt. IdHAIR Elements Xclusive har blandt andet en shampoo og conditioner udviklet specifikt til dig med langt hår.

Long hair shampoo og conditioner.png

Elements Xclusive Long Hair

Long Hair Shampoo og Conditioner fra IdHAIR Elements Xclusive indeholder blandt andet sheasmør og andre beskyttende ingredienser, der sikre dine lange lokker en masse pleje uden at tynge håret. Du kan læse mere om Elements Xclusive Long Hair produkterne her. 

Moisture.png

Elements Xclusive Moisture

Moisture Shampoo, Conditioner og Leave-in cream fra IdHAIR Elements Xclusive indeholder blandt andet sheasmør og vegetabilsk plantemælk der fugter håret og efterlader der skinnende og blankt. 

Repair.png

Elements Xclusive Repair

Repair Shampoo og Conditioner fra IdHAIR Elements Xclusive indeholder blandt andet marula-olie. Udover at håret får fugt og glans med produkterne, bliver hårstråene glatte og stærke.

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook