Sådan plejer du solskadet hår | 5 fugt-fixere

Ups, fik du ikke beskyttet dit hår mod sommersolens skadende uv-stråler?

Ganske som når du smører huden ind i beskyttende solcreme, skal også håret beskyttes. Dit hår består af ca. 10% vand – denne procentdel kan fordampe, hvis du opholder dig for længe under bagende sol. Og så kommer tegnene på solskadet hår! 

5 fugt-fixere til solskadet hår

Læs med her, hvor vi guider dig i, hvordan du kan pleje og genvinde fugten og styrken i dine sprøde, solskadede hårstrå. Det simple og hurtige svar er fugt, fugt, fugt, når dit hår har en eller flere af nedenstående tegn.
<span class="box--sub-heading">Tegn nr. 1: </span> SPALTEDE SPIDSER

Tegn nr. 1: SPALTEDE SPIDSER

Solens stråler udtørrer og svækker dine hårspidser, hvilket resulterer i spaltede og skrøbelige spidser, der knækker let. 

Fix nr. 1: ELEMENTS XCLUSIVE REPAIR SPLIT END ELIXIR


Men bare rolig, Elements Xclusive Repair Split End Elixir er her for at redde dagen! Denne skønne serum er din bedste ven, når det kommer til at genoprette hår, der er blevet skadet af solens stråler. 
 
Når du bruger Split End Elixir, vil dine hårspidser straks føles stærkere og sundere. Håret bliver silkeblødt og blankt, som om solen aldrig havde haft en chance for at skade det.
Ekstrakt af fransk eg bekæmper frie radikaler og beskytter dit hår mod de skadelige effekter af solens stråler, så dit hår ikke bliver yderligere beskadiget. Marula-olie tilfører masser af fugt til dine tørre og skadede spidser, hvilket hjælper med at genoprette dem til deres naturlige, sunde tilstand. 
<span class="box--sub-heading">Tegn nr. 2: </span> TØRT HÅR

Tegn nr. 2: TØRT HÅR  

Solen nedbryder naturlige proteiner og fedtstoffer, hvilket gør håret tørt og sprødt.  

Fix nr. 2: ELEMENTS XCLUSIVE MOISTURE-SERIEN

Du kan heldigvis finde en hel serie spækket med fugt til dit tørre hår, nemlig Elements Xclusive Moisture.
 
Elements Xclusive Moisture Shampoo

Elements Xclusive Moisture Shampoo

En game-changer for alle hårtyper, der mangler fugt. Elements Xclusive Moisture Shampoo er fyldt med ærteproteiner, som har en fantastisk evne til at trænge ind i hårstrået og fugtgive det indefra. Derudover indeholder den vegetabilsk plantemælk, som er rig på antioxidanter. Disse beskytter både din hovedbund og dit hår mod yderligere skader fra solen.
Elements Moisture Leave-In Conditioning Cream

Elements Moisture Leave-In Conditioning Cream

En fugtbombe for dit hår. Elements Moisture Leave-In Conditioning Cream fordeles let og skal ikke skylles ud, hvilket gør den utrolig praktisk. Kokosolie er en nøgleingrediens, der gør håret silkeblødt og antistatisk, mens vegetabilsk plantemælk fylder dit hår med antioxidanter og beroliger det.
Elements Xclusive Moisture Conditioner

Elements Xclusive Moisture Conditioner

Denne conditioner er perfekt når dit hår er blevet udtørret af solen. Elements Xclusive Moisture Conditioner efterlader dit hår blødt, medgørligt og fyldt med fugt fra sheasmør og vegetabilsk plantemælk. Ærteproteiner trænger ind i hårstrået og forebygger, at det knækker, samtidig med at de fugter håret indefra. 

Tegn nr. 3: UDTYNDET HÅR

Solens skarpe UV-stråler kan gøre stor skade på dine hårsække og keratin, hvilket kan føre til hårtab og udtynding. Men fortvivl ikke! Der er en måde at få dit hår til at se fyldigere og sundere ud, selv hvis det er blevet tyndere. Med de rette produkter kan du skabe et voluminøst og glansfuldt look, der skjuler tegn på udtyndet hår. Her er dit hack: brug volumengivende hårprodukter.

Fix nr. 3:


Dit fix: Me Root Lifter 
Denne fantastiske Root Lifter er en ægte mester, når det kommer til at give dit hår et løft lige ved rødderne. Me Roof Lifter skaber voluminøse looks, som ikke kun fremhæver fylden i dit hår, men også giver et fleksibelt hold og en smuk glans – skønt for dine sprøde, tørre sommerlokker.

Dit fix: Me Blow Dry Spray
For endnu mere volumen og beskyttelse, er Me Blow Dry Spray din bedste ven. Denne lette formel trænger ind i hvert enkelt hårstrå og giver en volumen, der føles vægtløs som luft. Når du fønner dit hår med Blow Dry Spray, løfter og former den ikke kun dit hår, men forkæler det også med intensiv fugt. Dette bekæmper udtørring og efterlader dit hår med en silkeagtig glans. Endnu bedre er det, at sprayen indeholder varmebeskyttelse, så dit solskadede hår ikke bliver yderligere skadet.
<span class="box--sub-heading">Tegn nr. 4: </span> KRUSET HÅR

Tegn nr. 4: KRUSET HÅR

Solen beskadiger skællaget, hvilket gør håret ujævnt og kruset. Men på nul komma dut, kan du komme dette uhensigtsmæssige look til livs.

Fix nr. 4: NIOPHLEX REBOND LAMELLAR WATER

Tre nøgleingredienser sørger i Niophlex Rebond Lamellar Water sørger for, at du på bare 9 sekunder får glat og smukt hår, der har glemt alt om sin krusede forhistorie: Cetrimonium Chloride reducerer statisk elektricitet og gør håret nemmere at rede ud ved at neutralisere negative ladninger.

Glycerin holder håret fugtet, hvilket forhindrer tørhed og krus. Hydrolyseret hvedeprotein trænger ind i hårstråene, styrker og reparerer dem, hvilket reducerer sammenfiltring og gør håret sundere og mere medgørligt. Sammen giver de dig silkeblødt, glansfuldt og sundt hår.
<span class="box--sub-heading">Tegn nr. 5: </span> FALMET HÅRFARVE

Tegn nr. 5: FALMET HÅRFARVE

Solens UV-stråler kan nedbryde farvepigmenter i dit hår, hvilket får farven til at falme og se livløs ud. Men med IdHAIR Colour Bomb kan du nemt genoplive din hårfarve og opnå en strålende glans.


Fix nr. 5: Colour Bomb

Denne farvebehandlingsserie kombinerer intensiv farveaflejring med dybdegående pleje. Beriget med ingredienser som risprotein, panthenol og aloe vera, sikrer Colour Bomb ikke kun en levende farve, men også sundt, stærkt og glansfuldt hår.
Har du lyst til at læse mere om symptomer på solskadet hår, kan du hoppe over i vores andet blogindlæg og blive endnu klogere.

 
Læs mere: 5 tegn på solskadet hår


Have a nice hair day
     Instagram
Tag dine egne billeder med #idhairdk og få muligheden for at inspirere andre, samt få chancen for at blive vist på vores Instagram-profil.