Conditioner | Sådan bruger du den rigtigt

Du står under bruseren og har lige vasket dit hår med en skøn shampoo. Nu er det tid til at forkæle dine lange lokker med en conditioner. Men bruger du den rigtigt? Vi giver dig 3 tips til korrekt brug af conditioner.

Kvinde tager brusebad og vasker hår
Kvinde bruger conditioner i håret

Læs med her, hvor vi guider dig frem til korrekt brug af det blødgørende hårprodukt, der både findes i en ”traditionel” udgave, som skal skylles ud og en leave-in udgave, der – som navnet antyder – skal blive i håret og dermed ikke skylles ud.

Den fælles fordel de to typer af conditioners tilbyder, er at blødgøre dit hår og gøre det lettere for dig at børste de lange lokker efterfølgende.

Traditionel conditioner

De fleste conditioners er af den type, du skal påføre i forbindelse med en hårvask og som skylles ud igen. 

Når du vælger conditioner, skal du have fokus på hvilken type hår du har og hvad dit hår har behov for. En god tommelfingerregel er at desto finere eller tyndere hår du har, desto "lettere" conditioner skal du bruge. Du finder et bredt udvalg af conditioners til alle hårtyper og behov i IdHAIRs produktserie Elements Xclusive

Desto finere eller tyndere hår du har, desto ”lettere” conditioner skal du bruge

 

1.  Påfør altid conditioneren i dine spidser først og arbejd dig herefter opad i manken. Med mindre andet er anført på produktet, anbefaler vi, at du kun bruger conditioner i spidser og længder af dit hår.

2.  Giv altid din conditioner lov til at sidde i dine lokker i nogle minutter, inden du skyller håret efter. På den måde giver du hårproduktet lov til at arbejde og blødgøre dine lokker – ellers er det jo bare spild af tid og lækker conditioner!

3.  Vask conditioneren grundigt ud af håret, når den har siddet tilstrækkeligt længe i dit hår. Rester af conditioner i håret kan nemlig give dig fedtet hår hurtigere – og fedtet hår er bare ikke fedt at bære rundt på!

 

young-happy-woman-in-white-towel-applying-conditio-2021-08-29-03-54-59-utc.JPG

Leave-in Conditioner

Der findes generelt 3 typer af leave-in conditioners, som alle er super gode til at fugte og blødgøre håret. Hvilken en der er bedst for dig, afhænger af din hårtype:

911 rescue spray.png

1. Spray

Den mest almindelige leave-in conditioner er i sprayform. Spray den i frottétørt hår efter din hårvask og red herefter dit hår. Spray-conditioneren er god til alle hårtyper – også fint hår. Læs om vores IdHAIR Elements Xclusive 911 Rescue Spray her.

Moisture cream.png

2. Creme

En ny form for leave-in conditioner er i creme. Fordelen ved denne type conditioner er, at du også kan bruge den i forbindelse med styling af dit hår. Bland den eksempelvis med lidt hårgelé eller et andet stylingprodukt, du plejer at bruge til dine lokker.

En creme leave-in er typisk mere nærende end eksempelvis spray, men den kan også være for tung i fint hår. Læs om vores IdHAIR Elements Xclusive Leave-In Moisturizing Cream, som både kan bruges i fugtigt og tørt hår. Bruger du leave-in conditioneren i tørt hår, har cremen den lækre egenskab at virke antistatisk på dine lokker.

Colour Mousse.png

3. Mousse

En tredje type af leave-in conditioner er i skum-form, der fordeles som en helt almindelig skum i fugtigt hår. Det gode ved mousse er, at den er utrolig let og tynger dermed ikke fint hår. Prøv eksempelvis vores skum-conditioner Colour Treatment Mousse fra IdHAIR Elements Xclusive.

Den conditioner, som passer til din veninde, er måske slet ikke, den dit hår har brug for. Og det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken én der passer netop dit hår bedst. Derfor anbefaler vi, at du spørger din frisør til råds om, hvilken conditioner, der er den rigtige for dine lokker.

Der er dog en hovedregel om, at desto finere eller tyndere hår du har, desto ”lettere” conditioner skal du bruge. Det kan nemlig give en klasket manke at bruge en tyk og fed IdHAIR Elements Xclusive Repair Conditioner i et meget fint hår – den er simpelthen for tung. Derfor skal du måske vælge en let leave-in spray conditioner i stedet, hvis du har fint hår.

spaltede spidser.jpg (1)

I sommermånederne kan det i øvrigt være ekstra vigtigt at give dit hår pleje og fugt i form af conditioner, fordi solen påvirker dit hår ved at udtørre det. Og netop i sommermånederne bør du også overveje at bruge hårkur, som eksempelvis IdHAIR Elements Xclusive Repair Treatment, hvis du har en tendens til tørt hår. Husk at afslutte med conditioner. 

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook