IdHAIR Company set fra oven

Om os

Fra små lokaler i hjertet af Aarhus til en stor virksomhed med lagerhal uden for byen og egen fabrik i Sverige. Du får historien om IdHAIR lige her.

Hvem er vi?

Med mere end 40 ansatte sørger vi for, at frisøren har alt til sin salon, og at forbrugeren – både kvinder og mænd – kan pleje og style sin manke hjemme på badeværelset med skønne professionelle hårprodukter.

Og det er ikke kun i Danmark, vi gør det. Vi sælger nemlig hårprodukter i over 30 lande og vejleder samt inspirerer dig og frisører i flotte frisurer, hårstyling og -farve.

Have a nice hair day!

 

Vores historie

1986: En drøm bliver født

Startskuddet til det vi i dag kender som IdHAIR – leverandør og producent af hårprodukter – sker i 1986, hvor Preben Munch sammen med kompagnon starter en grossistvirksomhed med salg af frisørprodukter i Aarhus midtby i en lille lejlighed på 117 m2.

Preben starter virksomheden med inspiration fra sine to tidligere arbejdspladser; Wella i Tyskland og den danske grossistvirksomhed, Bella Vista. Dermed mikser han organisatorisk stringenthed og uddannelse med en jysk og jordnær tilgang til handel. Og gør det desuden med en drøm om at skabe en arbejdsplads med plads til det enkelte individ og med kunden i centrum.

Benhårdt arbejde og vokseværk

Preben og kompagnon knokler på med håndtering og levering af produkter til kunderne. Kunderne bliver hurtigt så mange og varelageret så stort, at Preben og kompagnon må finde større lokaler, først i Brabrand og senere i Lystrup – begge adresser må udvides på grund af voksende succes. Med de voksende lokaler følger naturligvis også en voksende medarbejderstab.

Id hårvoks

1998

Original voks ser dagens lys

Vi lancerer ’Id voksen’, som tager Danmark med storm. Læs om hårvoksene her.

Norsk flag og Id voks

1999

Eksporteventyret starter

Vi lander den første udenlandske ordre, og Norge bliver det første land for vores eksporteventyr.

2008.jpg (1)

2008

Vi skifter navn til IdHAIR Company

Med afsats i vores succesfulde hårvoks, som får nyt design, skifter vi nu navn til IdHAIR. Navneskiftet understreger også den kurs vi har lagt for dagen – nemlig at blive en full-service leverandør af hårprodukter under eget brand.

Billeder fra IdHAIRs fabrik i Sverige

2009

Vi køber egen fabrik i Sverige

Med egen fabrik får vi nu helt nye muligheder for at udvikle og producere hårprodukter.

Farvetuber på hvidt træbord

2010

Nye farvesystemer

Efter flere års forberedelse og udvikling lancerer vi vores første farvesystemer. De to farvesystemer giver vi navnet IdHAIR Hair Paint – et traditionelt farvesystem – og ColourID – et mere grønt system, som nu er udgået. IdHAIR Paint er siden blevet videreudviklet. Læs om farvesystemet fra IdHAIR Hair Paint her.

2011.jpg (1)

2011

Ny adresse og ny produktserie

Vi flytter ind i vores nuværende lokaler i en bygning på 4000 m2, udført i typisk dansk minimalistisk stil, med danske designmøbler, et stort studie, hvor frisører bliver undervist i hårmodens seneste klippe- og farveteknikker og en kæmpe biograf, hvor vi ofte byder på spændende shows og kurser for frisører… Og naturligvis et kæmpe lager, hvor alle vores mange produkter opbevares og sendes ud fra.

Blandt de mange produkter finder vi nu IdHAIR Elements - vores første komplette hårpleje- og stylingserie. Allerede samme år vinder IdHAIR Elements Red Dot Design Award.

Amino_wave kopier.jpg

2012

Vi lancerer Amino Wave 

Permanentsystemet Amino Wave ser dagens lys. Læs om permanentsystemet her

2013.jpg

2013

IdHAIR Colour Bomb ser dagens lys

Farvekure der farver og plejer håret på samme tid. Læs mere om farvekurene fra IdHAIR Colour Bomb her. Desuden bliver Ego Professional en del af IdHAIR Group.

2014.jpg

2014

Vi tilføjer tre nye serier til sortimentet

Vi har i den grad vokseværk i 2014 med lancering af hele tre hårserier: IdHAIR Belonger – en hårpleje og -stylingserie til langt hår og ekstensions, IdHAIR Curly hårprodukter til krøllet hår og IdHAIR Black – hårpleje og stylingserie til mænd. IdHAIR Hair Paint videreudvikles og får nyt design. Læs om IdHAIR Black her.

2015.jpg (1)

2015

Fra lokal grossist til global leverandør

Vores succes med at producere og sælge egne brands vokser. Vi mere end fordobler nemlig eksportlande-antallet fra 13 lande i 2014 til 31 lande i 2015, der i blandt, Australien, Sydafrika, USA, Polen og Rusland. Desuden lancerer vi to nye serier: IdHAIR Pow’r – en direkte farve – og IdHAIR Niophlex – et phlex-system som modvirker skader på håret under permanente behandlinger. Du kan læse mere om Niophlex her.

2016.jpg

2016

Vi udvider vores sortiment med tre nye brands

Med hele tre nye serier til håret i 2016, bliver hovedbundsproblemer nu fortid med IdHAIR Solutions, mens hårstylingprodukterne fra Mé giver både mænd og kvinder mulighed for en god hårdag og det milde farvesystem fra IdHAIR Hair Paint Free giver frisører mulighed for at farve forbrugernes manker med hårfarver uden ammoniak, resorcinol og PPD.

2017_NY.jpg (1)

2017

Black Magic og nye lokaler 

For at være tættere på vores kunder, åbner vi i nye lokaler i Rødovre, så vi både er repræsenteret med lokaler i Jylland og på Sjælland. Samme år lancerer vi IdHAIR Black Magic – et amino permanentsystem, og henna-farveserien IdHAIR Botany. Desuden ser vores nye retail-serie Creative også dagens lys. 

2018.jpg (1)

2018

Vi opkøber en frisørkæde og lancerer ny serie

Med opkøb af 16 frisørsaloner under brandet Poul M beskæftiger vi nu 150 personer i Danmark fordelt på produktion, udvikling, salg og saloner. I 2018 lancerer vi også IdHAIR Elements Xclusive – en komplet serie med styling og pleje til håret.

Farvetotter af toningshårfarve og iPad med webshops

2019

Vi lancerer nye hårfarver og går online med ny, digital platform

I maj 2019 lancerer vi IdHAIR Gloss og introducerer 17 smukke demi-permanente farver, der med sin indvirkningstid på maks. 20 minutter sørger for flotte farver i en fart.

Vi træder ind i en ny digital æra med en online platform, som byder på inspirationsunivers til forbrugere og frisører samt en professionel webshop. 

2020_1.jpg

2020

Sainō, KLEAN og Sensitive Xclusive ser dagens lys

Corona hænger over Danmark, og håndspritten fra KLEAN lanceres for at imødekomme et uundgåeligt afspritningsbehov i salonerne og landet over. Og da landets frisørsaloner åbner op igen efter mange måneders tvunget nedlukning, går der ikke længe før, at frisørerne kan stå med en ny saks i hånden. Vi udvider nemlig vores professionelle produktsortiment med egne kvalitetsfrisørsakse under navnet Sainō. Senere på året lancerer vi de første produkter i Sensitive Xclusive – en stylingserie uden parfume og parabener.

2021.jpg

2021

Masser af spændende nyheder præsenteres

Året skydes i gang med relanceringen af vores store farvesystem Hair Paint samt den lille, beskedne VioCool, der med stor effekt kan tilsættes forskellige hårprodukter i salonen og sørge for flotte lysnede lokker uden gulligt skær. 
Det professionelle sortiment udvides endnu mere senere på året, hvor Colour Lock introduceres i landets frisørsaloner. Black Xclusive indtager Danmark og resten af verden - med stor succes vil det vise sig mindre end et år efter.