Fedtet hår | 5 tips til hvordan du undgår fedtet hår

 

Hvad kan du gøre ved fedtet hår? Tag magten over manken og kom det fedtede hår til livs. Læs med og bliv klogere på de hyppigste årsager til, hvorfor dine fedtede lokker lever i bedste velgående, og – vigtigst af alt – hvad du selv kan gøre for at bekæmpe fedtet hår – for det er bare ikke fedt!

Kvinde der børster sit hår
Fedtet hår og hovedbund

Øv, du er knap trådt ud af bruseren og håret ser allerede sjasket ud! Har du hurtigt fedtet hår efter vask? Det er ikke fedt at have fedtet hår og hovedbund. Selvom fedtet hår for mange forbindes med dårlig hygiejne, er det ikke altid, at hygiejnen er synderen. 

Fedtet hår skyldes ikke nødvendigvis dårlig hygiejne

Du kan faktisk ikke undgå, at din hovedbund producerer fedt – eller talg, som det også kaldes. Hovedbunden bruger det til at give dit hår sin naturlige glans og holde dine lokker sunde, så de ikke knækker. Der er dog noget du selv kan gøre, for at minimere mængden af fedt, der produceres.

Vi har listet 5 ting op til dig, som oftest er årsag til fedtet hår.

sådan undgår du fedtet hår

1. Undgå at vaske dit hår for tit

 

Du gør det i den bedste mening, håret skal jo plejes og rengøres – og så kan du også vaske det dumme fedt ud. Men for hyppig hårvask er en af de mange skurke bag fedtet hår.

Det kan skabe en overproduktion af talg i din hovedbund, og så har vi balladen! Hvor mange hårvaske, der er passende, er individuelt og dermed noget, du må prøve dig frem med.

Og faktisk kan du vænne dig til at vaske dit hår mindre ofte. Men hav tålmodighed – også når det kribler allermest i dine fingre for at få lov til at vaske dit hår.

vask hår med lunkent vand

2. Brug lunkent vand, når du vasker dit hår

 

Varmt vand kan udtørre din hovedbund og dermed være endnu én af grundene til dit fedtede hår.

Derfor bør du sørge for ikke at skrue temperaturen op på max., når du vasker dit hår – selvom varme bade jo ER lækre!

Kvinde børster hår

3. Lad hårbørsten få et pusterum

 

Vi ved godt, at det føles fantastisk at lade børsten gnubbe hovedbunden og videre ud i lokkerne.

Og dine længder og spidser har da også gavn af at få noget af det sunde fedt, som din hovedbund producerer – og hovedbunden har tilmed godt af at komme af med lidt, så det ikke ophober sig. Her er særligt en børste med vildsvinehår eminent til at fordele de sunde olier fra din fedtede hovedbund.

Men du kan nemt komme til børste dit hår for meget, så din hovedbund begynder at overproducere fedt. Det handler derfor om at finde en sund balance med hårbørsten. Prøv dig frem, hvad der fungerer for dig. 

Sund mad anrettet på træbord

4. Spis dig til sundere hår

 

Du er, hvad du spiser! Det har du sikkert hørt masser af gange før. Og der er faktisk noget om snakken.

Det er nemlig ikke kun din krop, der har brug for en varieret og sund kost samt lækre vitaminer og mineraler – det har dit hår også!

Vi har skrevet et helt indlæg om vigtige vitaminer og mineraler til håret – og hvad de kan gøre for dit hår. Læs mere her og se, hvilke næringsstoffer dit hår har brug for.

Kvinde vasker hår med shampoo

5. Brug den rigtige shampoo

 

Vær opmærksom på, om du bruger en shampoo, der passer til din hårtype.

Her er shampooer med for meget pleje et stort no-go! For fedtet hår lader ikke de plejende ingredienser trænge ind i dit hår, da dit hår allerede er mættet af fedt.

Ingredienserne lægger sig i stedet uden på dit hår; og så ser dit hår jo bare endnu mere fedtet og sjasket ud!

 

volume.png

Volume-shampoo til fedtet hår

En volumen-shampoo kan tit være løsningen til de fedtede lokker, da den løfter håret fra hovedbunden, som jo er den, talgproduktionen udspringer fra. Desuden har volumen-shampooerne et minimalt indhold af plejende ingredienser, som kan fremprovokere fedtede lokker.

Hos IdHAIR har vi blandt andet vores fantastiske IdHAIR elements Xclusive Volume Shampoo

solutions no. 1.png

Shampoo udviklet til fedtet hår

Vi har naturligvis også udviklet en shampoo, der specifikt har til formål at modvirke fedtet hovedbund; IdHAIR Solutions No. 1. Shampooen tager sig af overproduktionen af talg i din hovedbund. Og med vores tilfreds-eller-pengene-tilbage-garanti kan den shampoo måske være et godt sted for dig at starte.

Har du eksempelvis fået anvist IdHAIR Solutions No. 1 af din frisør som en problemløser til fedtet hovedbund, og oplever du ikke en forbedring indenfor 6-8 uger, får du pengene tilbage hos frisøren, hvor du har købt produktet. 

Have a nice hair day!

Vi håber, at du du er nu er forberedt på at komme din fedtede hovedbund til livs, med vores 5 råd!

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 106 anbefalinger på Facebook