Skæl | Sådan fjerner du skæl i hovedbunden

 

Skæl findes i forskellige former, og der er forskellige grunde til, at det opstår. Men hvad er skæl egentlig, og hvordan slipper du af med det? Bliv klogere på hovedbundsproblemet her.

Hovedbund med skæl
Flager af skæl på skulderen

Hvad er skæl?

Du har måske allerede forsøgt at nærstudere de små flager, som drysser på dine sorte bluser og som sætter sig i hårbørsten. Disse små flager er enten tørre eller fedtede. Skæl består af døde hudceller, der slipper din hovedbund, fordi nye produceres. Dette er en helt normal fase som alle faktisk oplever. Men det er graden af det, der varierer fra personer til person.

Hvorfor får du skæl?

Der er flere forskellige årsager til at skæl opstår. Uanset hvad årsagen til problemet er, kan du i de fleste tilfælde kan slippe af med. Vi har listet de 3 hyppigste årsager til skæl og typer op her.

Hovedbund med skæl pga. overproduktion af hudceller

1. Hovedbunden danner for mange hudceller


En overproduktion af gærsvampen ”Pityrosporum Ovale” er den hyppigste årsag til skældannelse. Denne overproduktion gør nemlig, at der dannes ekstra hudceller i hovedbunden, hvilket resulterer i endnu flere døde hudceller – altså skæl.

Der findes også andre svampe, som kan forårsage skæl. Heldigvis kan denne helt almindelige årsag til skæl behandles ret effektivt med de helt rette produkter. Læs om IdHAIR Solutions, der bekæmper hovedbundsproblemer som skæl.

Fedtet hovedbund

2. Hovedbunden er fedtet


Skæl kan også skyldes seboroisk-eksem – skæleksem. Synderen til denne skæltype er også hudsvampen Pityrosporum Ovale. Hudsvampen trives bedst i områder med fedtet hud – altså i de områder, hvor der er mange talgkirtler og talgproduktion. Det kunne være omkring øjenbryn, på ryggen og i hovedbunden.

Kvinde i koldt vintervejr

3. Klimaet udtørrer hovedbunden og huden


En anden helt almindelig årsag til skæl kan være psoriasis som ca. 165.000 danskere lider af. Sygdommen findes i forskellige former og grader og kan forværres i vintermånederne, hvor huden udtørres og ikke får så meget sol. En mild form for psoriasis kan holdes nede med shampoo specielt udviklet til dette, mens mere aggressive former for psoriasis kræver receptpligtig medicin.

Uanset hvilken type skæl du har, er det altid en god idé at give hovedbunden en afrensende kur mindst én gang om ugen. Det kan f.eks. være en peeling-kur udviklet specielt til hovedbundsproblemer.

 

Hvordan slipper du af med skæl?

Ud over produkter specielt udviklet til at fjerne skæl, kan du også selv afhjælpe problemerne med skæl i hovedbunden, i ansigtet eller på kroppen. Her er 3 tips til, hvordan du kan slippe af med de hvide flager.

Træbord med skåle fyldt med sukker

1. Undgå sukker

Spis varieret og undgå sukker! Ligesom med mange andre sygdomme kan kost have en væsentlig betydning for skæl. Sukker er inflammatorisk og er derfor med til at skabe betændelseslignende tilstande i din krop.

Smuk kvinde der dryker motion

2. Dyrk motion


Stress har en stor indflydelse på, hvor aggressiv skællen er. Du kender det sikkert fra andre hudlidelser som eksempelvis akne-udbrud. En god idé for at afhjælpe hovedbundsproblemet er motion. Motion afhjælper stress, og kan derfor have en positiv effekt på skæl.

Kvinde der har shampoo i sit hår

3. Brug den rigtige shampoo

 

Brug af de rigtige hårprodukter, har stor betydning for, hvordan din hovedbund har det. Der er mange forskellige produkter til behandling af skæl, og det er derfor vigtigt, at du finder ud af, hvor aggressiv en form for skæl du har, inden du kaster dig ud i de forskellige produkter. Snak med din frisør om dit hovedbundsproblem. Frisøren kan nemlig hurtigt finde det rigtige produkt til netop den type skæl, du har.

Disse hårprodukter kan løse dit hovedbundsproblem

Det er helt forståeligt, at du ønsker at slippe af med skæl, og det kan du faktisk også i de fleste tilfælde.

Vi har udviklet IdHAIR Solutions, som er en serie, der løser hovedbundsproblemer. Hårprodukterne er hver især bygget op til at løse forskellige problemer, og til skæl findes der 5 produkter.

Nogle gange kan det være nødvendigt med mere end én shampoo, da de indeholder forskellige stoffer til at bekæmpe forskellige tilstande. Spørg din frisør, hvilke shampooer, der kan fjerne dit problem med skæl.

Og med vores money-back-guarantee i IdHAIR Solutions har du intet at miste – ud over dit hovedbundsproblem!

Have a nice hair day!

 

IdHAIR anmeldelser

4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 106 anbefalinger på Facebook