Turmalin | Tør du undlade det, når du styler dit hår?


Turma-hva-for-noget, tænker du måske? Turmalin er et mineral, der spiller en vigtig rolle for dit hår, når du vælger at style det med varmeredskaber – om det er med føntørrer, glattejern, krøllejern eller lignende.

Turmalin-belagte plader i IdHAIR Frame Styler

I dette blogindlæg vil du blive inviteret med inden for i den lidt mere nørdede del af hår-entusiastverden. Her vil du nemlig blive (endnu) klogere på, hvad turmalin gør for dit hår, og hvorfor du nok ikke tør undlade at bruge varmeredskaber uden turmalin efter, at du har læst med her.

Det gør turmalin for dit hår

Turmalin er et mineral, der kan prale af at være yderst robust og slidstærkt, og når mineralet bliver opvarmet, vil det give noget fra sig, som dit hår vil elske. For når du opvarmer turmalin, afgiver mineralet nemlig negative ioner, og det er liiiige hvad dit hår står og mangler, når du bruger varmeredskaber til dit hår.

Turmalin / negative ioners påvirkning på hår

Hvorfor er negative ioner godt til håret?

Negative ioner er med til at lukke dine hårstrå, efter at de har været opvarmet af et af dine stylingværktøjer.

Anvend derfor altid et varmeredskab som eksempelvis styler, føntørrer eller krøllejern med turmalin, så du undgår at lade dit hårstrå stå åbent og være sårbart efterfølgende. De negative ioner modvirker nemlig de positive ioners tilstedeværelse i tørt eller skadet hår.

Et lukket hårstrå er smukt og glansfuldt, og så hjælper de negative ioner fra turmalinen desuden med at forsegle fugt i dit hår og modvirker dermed også krus.

IdHAIR Frame Styler - glat og bølget hår

Varmeredskaber med turmalin

Kig efter turmalin-varmeredskaber næste gang, du vil gøre noget godt for dit hår. Prøv eksempelvis IdHAIR Frame Styler, som netop kan tilbyde top-tunede turmalin-plader, der lukker hårstrået igen efter styling, så du får betagende blanke lokker – om du så har krøllet dem eller glattet dem. Se hvordan du kan bruge Frame Styleren i videoerne nedenfor.  

Krøl dit hår med turmalin

Mie viser dig, hvordan du kan opnå flotte, blanke krøller med IdHAIR Frame Styler. Klik på videoen og se med.

Glat dit hår med turmalin

Mie viser dig, hvordan du kan opnå blankt, glat hår med IdHAIR Frame Styler. Klik på videoen og se med.

Find den rigtige temperatur til dit hår

Sørg i øvrigt altid for at indstille dit varmeredskab til din hårtype – også selvom du bruger varmeredskaber med turmalin. For selv for om turmalin kan beskytte dit hår, bør du aldrig indstille stylingredskabet på en højere temperatur end højst nødvendigt. Find den temperatur, der passer bedst til din hårtype i guiden her.

Heat Shield og Curl Creator fra Elements Xclusive

Brug altid varmebeskyttelse til håret

Team dit turmalin-varmeredskab op med en varmebeskyttende spray, inden du går i gang med at style. På den måde giver du dine elskede lokker de bedste vilkår, mens de styles i et smukt look. Vi er særligt vilde med Curl Creator, når der skal styles smukke krøller og bølger i langt hår og Heat Shield når du går efter det glatte look. Begge super-sprays er fra vores serie Elements Xclusive, som du kan læse om her.

Nu ved du, at turmalin kan lukke dine hårstrå smukt og glansfuldt med negative ioner. Skal du også style dit hår med turmalin ved din næste styling?

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook