Derfor bliver dit hår tørt om sommeren | 3 tips til at undgå dette

 

Hvis du har bare en lille smule længde på dit hår, har du sikkert også bemærket, hvordan lokkerne (måske) gradvist er blevet tørre hen over sommer. Det er der en helt simpelt grund til, som du får forklaringen på i dette blogindlæg. Du får også tre tips til, hvordan du genfugter det tørre hår – og hvordan du undgår det tørre hår næste sommer.

Kvinde med langt hår på strand
Kvinde med langt tørt hår
vand.jpg

Dit hår indeholder vand

Dit hår er opbygget af mange elementer, hvoraf et af dem er vand. Procentdelen af vand i håret kan variere i form af intern og eksterne faktorer. Typisk vil dit hår indeholde omkring 15 % vand, men befinder du dig et sted med høj luftfugtighed, kan indholdet af vand i dit hår ryge helt op på 30 %. Samtidig vil risikoen for, at dit hår udtørrer, stige, når du over længere tid opholder dig i det varme og stærke sollys.

Du ved helt sikkert nok, hvad der sker med en vandpyt, når solen har skinnet længe nok på den. Den udtørrer og forsvinder helt. Det samme sker for dit hår – det udtørrer. Heldigvis forsvinder manken ikke direkte ved dette – hvis den gjorde det, ville flere nok beskytte og pleje håret mere i de solrige måneder! Men tørt hår har nemmere ved at knække fordi det ydre lag på dine hårstrå ødelægges, så på den måde vil du alligevel miste noget af dit hår. Groft sagt! Heldigvis er der nogle ting, du selv kan gøre for modvirke tørt hår i løbet af sommeren og dermed bevare de smukke glansfulde lokker. Dem ser vi nærmere på nu.

Hårprodukter med fugt til tørt hår - Elements Xclsuive Moisture

1. Brug hårprodukter rig på fugt

Sørg for at vælge nogle hårprodukter, der har masser af fugt til dine lokker. Kig på ingredienslisten for shampooen, conditioneren og hårkuren – indeholder de bl.a. sheasmør, kan du med fordel vælge produktet. Sheasmørren har nemlig en rigtig god evne til at genfugte håret og er god til at trænge helt ind i hårets kerne, så den rigtig kan fugt-forkæle dit hår. Hvis du sørger for at bruge fugttilførende hårprodukter i løbet af sommeren, minimerer du risikoen for, at dit hår udtørrer. Blandt IdHAIRs mest fugtgivende hårprodukter finder du Elements Xclusive, der netop indeholder sheasmør. 

Brug også fugtgivende hårprodukter uden for bruseren

Ud over at bruge en shampoo, conditioner og hårkur rig på fugt, mens du er i bad, har du faktisk også muligheden for at tilføre fugt til dit hår uden for bruseren.

Prøv en hårkur der ikke skal skylles ud – det er ret smart, hvis du af den ene eller den anden årsag ikke har fået givet dine lange lokker den traditionelle i brusebadet. Leave-in hårkuren fra Elements Xclusive er en cremet mousse, der indeholder naturligt kakaosmør. Kakaosmør bidrager – ligesom sheasmør – med masser af fugt til lokkerne. Og har du farvet hår, kan du samtidig glæde dig over, at den beskytter din hårfarve, så den holder sig smuk i længere tid.

Leave-in produkter fyldt med fugt til håret

Få fingrene i Leave-In Conditioning Cream fra Elements Xclusive – fugtighedscremen til håret som fungerer som en slags dagcreme til lokkerne, når de mangler fugt og pleje. Cremen indeholder både kokosolie og Panthenol – begge er fugtgivende ingredienser.

Hos IdHAIR er én af vores bestsellere den multifunktionelle 911 Rescue Spray fra Elements Xclusive – og det forstår vi godt! Den bidrager nemlig med så mange gode egenskaber til lokkerne – og fugt er selvfølgelig én af dem. Det skyldes indholdet af arganolie, der desuden bidrager til at holde håret stærkt og bekæmpe frizz.

Og til de tørre spidser, som måske næsten er ved at give op over for solens skader, kan du prøve et par dråber af Split End Elixir fra Elements Xclusive Repair. Marula-olien sørger for at give dit hår øjeblikkelig fugt.   

Kvinde_drikker_vand_af_glas.jpg

2. Drik rigeligt med vand

Du er, hvad du… Drikker! Du har sikkert hørt det mange gange før med kosten; ”du er, hvad du spiser.” Det samme ordsprog gør sig også gældende for indtaget af væske. Sørg derfor for at drikke rigeligt med vand, mens sommersolen bager. Det er ikke kun din krop, der har brug for det våde element. Håret har også brug for, at du drikker vand, så det bidrager med fugt indefra og ud. Sundhedseksperter anbefaler, at du som en normalt aktiv voksen bør drikke 1,5 til 2 liter vand om dagen for at holde din væskebalance i orden.

Kost rig på vitamin E og A

3. Spis vitaminer 

Vitaminer A og E sørger for at holde dit hår fugtet – og heldigvis er der mange lækre madvarer, der indeholder disse to vitale vitaminer.

Hvis du gerne vil spise lokale E-vitaminer, kan du vælge madvarer som spinat, kål, æggeblommer, planteolie, torskerogn, fuldkorn – for bare at nævne nogle stykker. Er du derimod mere til det internationale forrådskammer, kunne du vælge at sætte tænderne i mandler, oliven, avocadoer, mangoer og kiwier, der alle har et højt indhold af vitamin E.

Lokale madvarer rige på vitamin A er blandt andet spinat, kål, tomater, gulerødder, hyben, peberfrugter, mejeriprodukter, fisk og skaldyr

Så nemt er det at holde håret fugtet

Med gode hårprodukter, vand i vandflasken og vitaminrige måltider kan du på skønneste vis kombinere de 3 tips og sætte kampen ind for at vinde fugten tilbage i dit tørre hår.

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 106 anbefalinger på Facebook