Sundt hår mens du sover | 3 tips til lokkernes skønhedssøvn


Dit hår rammer puden, du sætter alarmen til klokken aaaaalt for tidligt, og så er det tid til skønhedssøvnen. Og det er ikke kun din hud, der har brug for skønhedssøvn - dit hår har også brug for hvile for at holde sig sundt. 

Du kan hjælpe dit hår godt på vej med at holde sig sundt, mens du sover. Vi giver dig 3 nemme tips til, hvordan du giver dit hår den bedste skønhedssøvn lige her.

Kvinder sover med tørt hår for at holde hår sundt

1. Sov med tørt hår

Dine hårstrå er ekstra sårbare over for at knække, når de er fugtige. Hvis dit aftensritual er at tage et bad med hårvask kort tid inden, at du lægger dit hoved på puden, skal du sørge for, at det bliver med tørt hår. På den måde undgår du at slide på dit hår, og du holder de dumme, spaltede spidser for døren.

Hvis hårvasken inden sengetid skyldes, at du lider af fedtet hår, og du ikke har overskud til at tørre dit hår inden sengetid, kan du overveje at lade en god tørshampoo gøre det ud for en hårvask i ny og næ. På den måde kan tørshampooen absorbere de overskydende olier fra din hovedbund, mens du sover – smart, ikk’?

Kvinde sover med løs fletning for at undgå spaltede spidser

2. Sov med (løse!) fletninger

Flet dig til sundt hår om natten... Hvis du sover uroligt og vender dig flere gange om natten, slider du på dit hår – og det kan bidrage til slidte og spaltede spidser. Men fletter du én eller flere løse fletninger, har du styr på lokkerne, og gnidnings­slidtage på dit hår vil være minimal. Undgå at flette for stramt ved hovedbunden – timevis lange og stramme håropsætninger sætter nemlig hårstråene på overarbejde og kan i værste fald resultere i hårtab – gisp!

Og husk endelig, at hvis du fletter i fugtigt hår, gælder tippet ovenfor stadig; du bør altid sove med tørt hår. En ekstra medfølgende bonus ved at sove med en fletning, der er lavet på et let fugtigt hår er, at dit hår vil få de fineste, bløde krøller når du vågner næste morgen – lækkert, ikk’? Er du en ”sucker” for krøller, kunne det måske være tid til at prøve permanente krøller. 

split-end-repair_elements-Xclsuive.jpg

Er dine hårstrå allerede  knækkede og spaltede? Så prøv reparationsserum Elements Xclusive Repair Split End Elixir. Dit hår vil blive styrket og genopbygget øjeblikkeligt.  Dit hår bliver tilmed silkeblødt og blankt.

Kvinde sover på satin for at holde sit hår sundt

3. Sov med satin

Bryder du dig ikke om at sove på fletninger, kan satin måske være løsningen for dig. Forkæl dine lokker med en hovedpude lavet af satin, og du vil ikke kun skåne dit hår for slidtage, men også mindske risikoen for tørt og uglet hår. Satin absorberer nemlig ikke fugten i dit hår på samme måde som bomuld gør.

Og hvis du så er ligeglad med, hvordan du ser ud, når du sover, kunne du måske vove dig ud i at sove med en satinhætte… Det skulle efter sigende virkelig gavne dit hår og dermed bidrage til sundt hår, mens du sover. Tør du?

Med disse 3 nemme tips til sundt hår mens du sover, vil vi ønske dig søde drømme og et lækkert og sundt hår.

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 106 anbefalinger på Facebook