Spaltede spidser | Sådan tager du styringen over dem  

 

Spaltede spidser er helt almindeligt at have, når du har lange lokker. Men bare fordi det er naturligt, er det ikke ens betydende med, at du skal finde dig i det. For ingrediensen til en god hårdag indeholder ikke ligefrem spaltede spidser – vel?

Heldigvis er der en del, du selv kan gøre for at mindske fremkomsten af dem. Læs med her og find ud af, hvordan du snupper styringen over de sure, spaltede spidser.

Sunde spidser på langhåret kvinde der smiler
Spaltede spidser på langhåret kvinde

5 fjender der giver dit hår spaltede spidser

 

Dine spidser er den ældste del af dit hår – tænk så bare på alt det, dine spidser har oplevet, når dit hår vokser ca. 12 centimeter om året! Hvor mange hårvaske, vintre, shoppingture og badeferier har dine lange ikke lokker oplevet, for bare at nævne noget af det, der kan have indflydelse på, hvor sundt dit hår ser ud i spidserne.

Mørkhåret kvinde bruger glattejern i sit lange hår

1. Varmeredskaber

Glattet hår, krøllede lokker – det flotteste resultat kommer oftest med varmeredskaber som glattejern og krøllejern. Desværre kan høj varme mod dit hår være super skadende for manken.

Vi giver dig et tip længere nede i artiklen til, hvordan du mindsker risikoen for varmeskader på dit hår.

Kvinde på shopping

2. Shoppingture

Ja, vi ved det – shoppingture er fantastiske, men det synes dine lokker ikke. Sat på spidsen slider en shoppingtur nemlig på dit hår. Så hører du til den type, der ikke kan bestemme sig for, om det skal være ”den eller den bluse” og prøver tøjet adskillige gange, slider du på dine lokker. Generelt set slider kontakten med tøj på dit hår, men med mindre du vil gå rundt nøgen, er det jo et ret uundgåeligt aspekt i din hverdag.

børste1200x900_grå.jpg

3. Børstning og styling

Filtrer og knuder i dit hår kan nemt sætte en stopper for smukt hår. For hvis du over en længere periode giver for meget gas med at frisere de filtrede lokker, risikerer du at starte en steppebrand af spaltede spidser. Spaltede spidser kan nemlig slide på det sunde hår, og så har vi balladen – spaltede spidser ”smitter”!

Læs med længere nede, hvor vi viser dig den bedste måde at børste dit hår på.

Og pas så på hårelastikker med metalsamlinger, når du laver fletninger, hestehaler, knolde eller en anden styling af dit hår, hvor elastikker indgår. De kan nemlig rive i, slide på og knække dine hårstrå, hvilket kan være starten på spaltede spidser.

Kvinde i snevejr

4. Vejret/klimaet

Kulde, vind og sol er hårdt for håret og kan være én af årsagerne til slidte og spaltede spidser. Vejret udtørrer nemlig håret, og når først dit hår er tørt, har det en større risiko for at knække og spalte. Der findes heldigvis masser af forskellige hårprodukter, der kan hjælpe dig med problemet.

Kvinde der spiser burger

5. Forkert kost

Dit hår kan sladre om du spiser den rette kost. For hvis du er i underskud af vigtige vitaminer, mineraler eller er dehydreret, vil dit hår med stor sandsynlighed være tilbøjeligt til at sladre om det.

10 tips: Sådan mindsker du dine spaltede spidser

 

For ikke at sætte dit hår i en større risikozone for spaltede spidser end højst nødvendigt, får du her 10 brugbare tips til, hvordan du bedst muligt mindsker risikoen for spaltede spidser.


1. Børst håret rigtigt

Desto mere slidte spidser du har, desto mere kan du opleve, at håret filtrer. Og når håret filtrer, er det udsat for endnu mere slidtage, når børsten kommer frem – til trods for at du børster blidt. Sørg derfor altid for at starte hårbørstningen i spidserne og arbejd dig opad i længderne. Se med i videoen nedenfor, hvor vi viser dig hvordan. 

Dry Shampoo Elements Xclusive.png

2. Brug tørshampoo

Spring en hårvask over med en tørshampoo – dit hår er i det allermest sårbare stadie, når det er vådt, så udskyder du en hårvask, vil dine spidser takke dig senere. IdHAIR Elements Xclusive Dry Shampoo opfrisker dit hår, og giver det øjeblikkeligt løft og fylde. 

Repair treatment.png

3. Brug hårkur

En god hårkur kan genopfylde dine hårstrå med keratin og gøre dit hår mere modstandsdygtig, så det ikke så let spalter. Brug den gerne ugentligt – eksempelvis hårkuren Repair Treatment fra IdHAIR Elements Xclusive.

4. Niophlex-kur

Spaltede spidser kan være et tegn på, at du har et tørt og stresset hår. Med en Niophlex salon-behandling styrker du bindingerne i dine lange lokker, og resultatet er et stærkere og mere glansfuldt hår, som du kan vedligeholde hjemme efter dit frisørbesøg.

Frisørsaks klipper spidser

5. Få spidserne studset

Du er muligvis, som mange kvinder, super glad for dine lange lokker og gyser ved tanken om, at en frisør klipper for meget af dem, når de bare liiiige skal studses. Men faktisk er det sådan, at dine lange lokker bliver stærkere af at blive studset ca. hver 3-4 måned. Og med et stærkt hår har du de bedste forudsætninger for at få endnu længere lokker. Og ofte behøver det ikke at være mange millimeter, der skal studses, før du får den gavnlige effekt af studsningen.

heat shield.png

6. Brug varmebeskyttelse

Når du styler dit hår med varmeredskaber som eksempelvis krøllejern eller glattejern, anbefaler vi, at du bruger et varmebeskyttende hårprodukt i dine lange lokker. På den måde mindsker du skaderne, som varmen kan gøre mod dit hår. Prøv eksempelvis IdHAIR Elements Xclusive Heat Shield, der beskytter håret mod høje temperaturer og efterlader det glansfuldt. 

7. Føntør ved lav varme     

Som du allerede nu ved, er varmeskader én af de hyppigste årsager til spaltede spidser. Derfor bør du føntørre dit hår ved lav varme – i bedste fald helt undgå at føntørre lokkerne eller spidserne og blot lade dem lufttørre.

Kvinde set bagfra med scrunchie i håret

8. Brug de rigtige hårelastikker

Brug scrunchies, som er super skånsomme for dit hår i modsætningen til et hårelastik med metalsamling. Et andet godt og skånsomt hårelastik-valg, når du vil samle dine lange lokker i en hestehale eller knold, er spiralelastikker. Spiralernes buede form mindsker risikoen for, at dit hår filtrer eller knækker.

9. Vær forsigtig med håndklædet

Du er lige steget ud af badet efter et dejligt bad med en skøn hårvask, du griber fat i håndklædet og gnubber løs på håret for at tørre det grundigt. Det vil vi anbefale dig at stoppe med liiiige med det samme. Dit hår er nemlig yderst sårbart, når det er vådt. Derfor skal du være forsigtig, når du tørrer dit hår med håndklædet, så overfladen af dit hår ikke gnider mod hinanden og svækker dine lange lokker. I videoen nedenfor viser vi dig, hvordan du skal tørre dit hår rigtigt med et håndklæde efter hårvasken.

Repair serie.png

10. Vælg fugtgivende og reparerende hårprodukter  

Du kan ikke undgå spaltede spidser, men du kan mindske fremkomsten af dem. Vælg produkter med et højt indhold af fugtgivende og reparerende ingredienser, som eksempelvis Repair Shampoo og Conditioner fra IdHAIR Elements Xclusive. Prøv også vores lækre Split End Elixir fra samme serie. 

Nu skulle der ikke være nogen løse (spaltede) ender på, hvordan du snupper styringen over sure, spaltede spidser. Næste stop: sundt hår uden spaltede ender!

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook