Sommerhår | Sådan passer du på dit hår på badeferien


Feriekufferten er pakket, snart trækker du stikket fra din travle hverdag, og så er det ellers bare om at slappe af ved poolen eller på stranden.

Men så er der liiiige det med, at saltvand og klorvand er hårdt ved dine lokker – og skaden ser du tydeligere, hvis du har farvet hår eller har fået dine lokker lysnet i en balayage, ombre eller noget helt tredje. Vi giver dig 3 nemme tips med på ferie, så du bedre kan passe på dit sommerhår og mindske risikoen for grønt hår.

Kvinde ligger i havet med vådt hår
Kvine ligger i poolkant med solhat

1. Gør dit hår vådt inden du bader

Du sveder efter en omgang solbadning, og dine sommerfusser har nu retning mod det turkisblå vand for at blive afkølet. Men inden du dypper dig i det salte hav eller hopper i poolen, bør du gøre dit hår vådt.

Salt og klor udtørrer nemlig dit sommerhår ved at absorbere fugten fra det, og det kedelige resultat er med stor sandsynlighed dehydrerede og svækkede lokker – nogle gange i grimme grønlige nuancer! Hvis du gør dit hår vådt inden du dypper dig i vandet, vil dit hår ikke absorbere samme mængder af salt- eller klorvand, da håret jo allerede har absorberet en del vand – smart ikk?

Kvinde der bader i bruser på stranden

Mange feriedestinationer tilbyder strand- og pool-brusere, som du med fordel kan benytte dig af til at gøre dit hår vådt med. Er det ikke tilfældet, kan du selv sørge for at have et par flasker vand med i strandtasken og bruge det medbragte vand til det gode hårformål.

Særligt leave-in conditioner er guld værd på badeferien


Husk også at skylle dit sommerhår fri for salt og klor efter at du har plasket rundt i poolen eller i havet. Dine lokker bliver nemlig tørre og stive efter mødet med salt og klor, og det skyldes, at dit hår absorberer mineralerne, hvorefter hårstrået svulmer op. Jo længere tid du har badet, jo større risiko for skader vil der være på dit sommerhår.

 

2. Giv dit hår masser af pleje

 

Plej dit sommerhår! Saltvand er alkalisk, hvilket betyder, at det har en højere ph-værdi end dit hår. Det er derfor en god idé at give dit hår masser af pleje i sommermånederne og særligt, når du er på badeferie.

En hårkur kan udfylde eventuelle huller i dine hårstrå, mens en conditioner efterlader en hinde på hårstråene, så det får en midlertidig lukningsevne og dermed kan holde på den pleje, du har givet dine lokker. Dit hår får tilmed en vandafvisende effekt og vil være mere smidig og glansfuldt. Begge effekter er uundværlige for et lækkert og blødt sommerhår. Har du farvet hår, kan du med fordel bruge en god farvebevarende shampoo og conditioner - de modvirker også risikoen for, at dit hår bliver grønt. 

En hårkur med ærteprotein

Plejeprodukter_sommerhår.png

Gå efter en hårkur med lav ph-værdi (3,5 – 4,5) og højt indhold af fugt, som eksempelvis Repair Treatment fra IdHAIR Elements Xclusive. 

Og brug så conditioner efter hver hårvask! Conditioneren forsegler nemlig håret og gør det mere modstandsdygtig over for skader fra salt, klor og sol og dermed også det grønne skær.
Særligt leave-in conditioner er guld værd på badeferien, da den – som navnet antyder – skal blive siddende i håret og dermed virker den ekstra plejende på dit hår.

Et andet hårplejeprodukt, der er et absolut must for dit sommerhår på badeferien, er en plejespray. Plejesprayen fylder håret med fugt og bidrager dermed også til at gøre det mere modstandsdygtigt overfor udtørring fra salt- og klorvand - og den dumme grønne farve i de lange lokker. Medbring den i strandtasken og sprøjt den i sommerhåret, hver gang du smører solcreme på kroppen – prøv eksempelvis 911 Rescue Spray fra IdHAIR Elements Xclusive. Læs mere om brug af conditioners her.

911 fra IdHAIR Elements Exclusive i strandtaske

3. Forlæng hårfarven på ferien

Pas ekstra godt på dit sommerhår på badeferien, hvis det er farvet. Solens ultraviolette stråler nedbryder nemlig keratinet i dit hår og trænger dermed igennem hårstrået – og så er det, at hårfarven falmer. Hvis dit sommerhår er farvet eller lysnet, ser du skaden fra solen hurtigere, da hårstrået efter en farvebehandling er mere åbent, og de kunstige farvemolekyler ikke er lige så holdbare som det naturlige melamin i håret.

Multitasking er hårkur med hårkur på. Bland Colour Bomb med din favorit-hårkur og få endnu mere pleje til dit hår. Hårkur og farvekur blandeti en skål

group_colour-bomb.jpg

Den falmende hårfarve kan du heldigvis undgå med en farvekur. Forlæng hårfarven med en IdHAIR Colour Bomb, som genopfylder keratinet i dit hår og lægger en smuk nuance uden på hårstrået. Farvekuren findes i et væld af farver, og hvis ikke din hårfarve er at finde mellem mange flotte eksisterende farver i sortimentet, kan din IdHAIR-frisør blande en farve til dit hår i en krukke, som passer helt perfekt ned i din kuffert.

Så skulle der gerne være styr på dit sommerhår – afsted med dig på badeferie!

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook