Solskadet hår | 5 skader solen gør på dit hår

 

Aaarh, solen skinner, og du sidder måske allerede med snuden i vejret drejet direkte i solens retning, så snart den gør antræk til at titte frem på himlen. Er du en af de mange danskere, der eeeelsker at solbade, bør du læse med her, hvor vi kaster lidt (sol)lys over de hyppigste skader som solen kan gøre på dit hår.

Rødhåret kvinde med solhat
Rødhåret kvinde med solbriller med ansigtet vendt mod solen

Fra maj til august står solen højt nok på himlen over Danmark til, at dens stråler kan optages igennem din hud og omdannes til D-vitamin – et vitamin, som er godt for dit hår, og som kan have en indirekte virkning på din hårvækst. 15-20 minutter ude i solen dagligt i perioden fra maj til august er alt, hvad en typisk, lys skandinaver har brug for, for at opnå de positive virkninger fra solen.

 

Alt det lyder jo meget godt – og er du tilmed én af dem, hvor solen giver dig et smukt spil i form af lyse striber i lokkerne, lyder det jo bare ekstra godt. Men hvis solen får lov til at stege ned på dit hår hen over hele sommeren, kan det nedbryde keratinet i dit hår, og det er her, skaderne på dit hår begynder at vise sig.


5 tegn på solskadet hår


Har du et typisk skandinavisk, fint hår, kan dit hår være mere modtagelig over for solens skadelige UV-stråler, end hvis du er udstyret med et mørkere og kraftigere hår fra naturens side. De mørke pigmenter i håret virker nemlig som en slags skjold mod solens stråler – for en tid.

Hvis du efter endt sommer kan vinge én eller flere af nedenstående punkter af, er du højst sandsynlig indehaver af solskadet hår.

Kvinde med spaltede spidser

1. Spaltede spidser

Solen ”slider” på dine spidser og gør dem spaltede. Spaltede spidser knækker nemmere, og så ryger noget af de lange lokker altså – gisp!  

Kvinde med tørt hår

2. Tørt hår

Én af de mange skader solen kan gøre ved dit hår er, at den udtørrer dine lokker hen over sommeren.

Kvinde med udtyndet hår

3. Udtyndet hår

Solen udtynder dit hår, og har du i forvejen ikke så meget manke, bør du derfor være ekstra varsom med eksponering over for solens stråler i sommerperioden.

Kvinde med kruset hår

4. Kruset hår

Solen kan gøre dit hår kruset, fordi det slider på det yderste lag af dine hårstrå – skællaget. I et mikroskop ville dine krusede hår ligne flotte, struttende juletræer, hvilket højst sandsynligt ikke står højt på din ønskeseddel til jul.

Falmet hårfarve i tørt hår

5. Falmet hårfarve

Solen falmer din hårfarve. Men heldigvis findes der farvebevarende produkter der gør, at tiden i frisørstolen med farve i håret ikke er spild af tid og penge.

Sådan beskytter du dit hår mod solens skader

Heldigvis kan du selv gøre noget for, at dit hår ikke bliver tørt, spaltet, udtyndet, kruset eller falmet af solen. For ligesom med din hud kan du også beskytte dit hår mod de skadelige UV-stråler og holde dine lokker glansfulde, smidige og sunde hen over sommeren.

1. Beskyt håret med en hat

Brug en sommerhat som skygge til dit hår, hvis du gerne vil opholde dig uden for i solens stråler. Der findes så mange skønne sommerhatte i forskellige prisklasser og looks – alt lige fra feminin til rå.

Solbeskyttelse til håret i form af farvebeskyttende shampoo og condtioner og solhat
Kvinde med langt hår i solskin

2. Brug solbeskyttende hårprodukter

Gå efter hårprodukter med solbeskyttende egenskaber, når sommersolen steger. Hårprodukter med solbeskyttende effekter finder du blandt andet i vores styling- og plejeserie fra IdHAIR Elements Xclusive, hvor Colour Shampoo og Colour Conditioner.

Colour.png

Colour plejeprodukter

IdHAIR Elements Colour Shampoo og Colour Conditioner sørger for at holde bedre på farven i dine lokker, hvis du har farvet dit hår.

Colour-hårprodukterne er ikke kun gode til de farvede lokker, når det handler om at forebygge solskader på hår. Mindsk også forekomsten af tørre og livløse lokker i naturlig hårfarve ved at bruge shampooen og conditioneren fra IdHAIR Elements Xclusive Colour, som indeholder masser af pleje til dit hår.

 

Colour Bomb Soft Vanilla og Repair Treatment fra Elements Xclusive giver blødt og glansfuldt hår.

Hårkur

Forkæl eventuelt også dine lange lokker med en god hårkur oftere i sommerperioden for et sundt og glansfuldt hår og gå på opdagelse i farvekurene fra IdHAIR Colour Bomb, der kan pifte et tørt og træt hår op med fornyet glans og farve samtidig med at de genopfylder dit hår med keratin, som solen har nedbrudt.

God sommer og god hårdag.

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook