Hårmousse | 5 ting du ikke vidste om hårproduktet


Er du én af de mange, som tror, at hårmoussen kun kan bruges til styling af krøllede lokker? Så er du muligvis gået glip af et hårprodukt, der har maaaange flere fantastiske egenskaber, du slet ikke regnede med. Men bare rolig – det er aldrig for sent at hoppe med på hårmousse­vognen. Du får 5 facts om det frisuretæmmende hårprodukt her.

Hårmousse fra IdHAIR Mé med fibre
Hårmousse fra IdHAIR Elements Xclusive med fibre

Ud over at være et fantastisk stylingprodukt til at gøre de krøllede lokker spændstige, kan hårmoussen bidrage med en god hårdag på 5 andre måder:  

Hårmousse tilfører fugt til håret

1. Hårmousse tilfører fugt til håret

Dit hår består af 10-13% vand, og for at holde fugtbalancen i orden, kan det være en god idé at bruge et hårprodukt, der kan tilføre fugt til dine lokker. Når du bruger en hårmousse, som for eksempel indeholder ingredienserne arganolie og solsikkekerneolie – ses ofte på ingredienslister under de eksotiske navne Argania Spinosa, Helianthus Annuus – og Panthenol, tilfører du samtidig fugt til dit hår.

Hårmousse skaber volumen i håret

2. Hårmousse skaber volumen i håret

Forkæl din flade frisure fra hårrødder til spidser med en hårmousse, hvis du mangler volumen i dit hår. En hårmousse i fugtigt hår og en føntørring kan virkelig gøre underværker - også i glat hår!

Sådan bruger du hårmousse: Ryst flasken, vend den på hovedet, tryk en gang på dysen og lad det volumenskabende hårprodukt gøre entré i din håndflade. Arbejd herefter hårmoussen rundt et par gange i håndfladen, hvis du bruger en hårmousse med fibre i. På den måde får du aktiveret fibrene, som skaber volumen. Afslut seansen ved at påføre hårmoussen de ønskede steder i manken og giv dit hår et godt blæs med føntørreren - det giver endnu mere volumen!

Hårmousse giver håret struktur

3. Hårmousse giver håret struktur

Skab struktur i dit hår med en hårmousse. Har du et typisk fint, skandinavisk hår der til tider mangler lidt liv og spil, skulle du tage at prøve en mousse i din hårstyling efter hårvasken. Det er blandt andet fibrene i hårmoussen, der er med til at give dit hår struktur og definere hvert enkelt hårstrå, så de fremstår mere tydelige.

Hårmousse giver håret hold

4. Hårmousse giver håret hold

Hold på håret med en hårmousse. Har du et meget glat hår, hvor håropsætninger og hårstyling falder ud med det samme, kan det være en god idé at føntørre noget mousse ind i håndklædetørt hår og på den måde afstive lokkerne. ’Prep’ eventuelt håret med en hårmousse, inden du laver krøller med et glattejern eller krøllejern i dit hår. 

Hårmousse tilfører håret pleje

5. Hårmousse tilfører håret pleje

Style dit hår samtidig med, at du giver håret pleje. Nogle hårmousser indeholder lækre olier, som er med til at pleje håret. IdHAIR Elements Xclusive Fiber Foam indeholder eksempelvis både arganolie og solsikkekerneolie.

Hos IdHAIR finder du to forskellige hårmousser, som begge indeholder fantastiske fibre; IdHAIR Mé Fiber Mousse og IdHAIR Elements Xclusive Fiber Foam med flest fibre i. Jo flere fibre, desto mere hold og struktur får du i dit hår. Vælg hårmousse ud fra din hårtype. Har du eksempelvis et hår der fylder meget, kan for mange fibre tynge dit hår og give den modsatte effekt. Find hårmousserne hos din IdHAIR frisør.


Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook