Hårmoden 2023 | 9 uundgåelige trends – stylinger, frisurer og hårfarver 

 
Hårmoden 2023 har en fælles trend: Omfavn den du er, og fremhæv din naturlige skønhed.

Vi har taget et kig ud i salonerne og fanget en bragende dygtig og efterspurgt frisør. Læs med her, når vi løfter sløret for 3 toplækre trends, som du kan få hos din frisør og bliv inspireret til din næste frisure og hårfarve.

Til sidst i bloggen viser vores hårentusiaster dig 5 skønne stylinger, du kan spotte i hårmoden 2023, og som du nemt selv kan lave.

HÅRTRENDS HOS FRISØREN

Hårtrend 1: Struktur og krøller

Hårmoden 2023 byder på krøl og struktur

Find krøllerne og strukturen frem i dine lokker, og vær med på hårmoden 2023. Længden på din frisure spiller (næsten) ingen rolle – så længe du bare har længde til at kunne lave struktur og krøller.

”Den naturlige skønhed ses bl.a. i, at lade håret vise naturlig struktur og krøller.” - Maria Elisabeth Salon


Hvordan får jeg struktur og krøller i håret?

Hvis din manke er udstyret med meget lige hår uden struktur eller krøl, findes der flere måder at fremtrylle frisuren på: 

1 Få lavet permanente krøller hos din frisør. Du vil opleve, at mulighederne og resultatet er langt fra 80’-looket.   

2 Brug en styler eller et krøllejern til at lave krøller og bevægelse i dit hår. Husk at bruge varmebeskyttelse, inden du kaster dig over jernet – prøv eksempelvis Curl Creator fra Elements Xclusive.  

hårnode2023_curl-creator-frame-styler.jpg

Vedligeholdelsesfrit og ikke for dyrt

En anden tydelige gennemgående trend, der viser sig for hårmoden 2023 er, at looket skal være så vedligeholdelsesfrit som muligt. Selvom vi befinder os i en økonomisk krise, vil vi naturligvis stadig gerne vise os fra vores flotteste side. Det skal dog helst ikke koste for meget, og det skal være så vedligeholdelsesfrit som muligt. 

Balayage er et godt eksempel på dette – selvom en balayage ikke er en billig hårbehandling, når du skal betale. Balayage er dog billig over tid – og du kan læse hvorfor i afsnittet nedenfor.

Hårtrend 2: Balayage

Balayage er en hårfarveteknik, der fortsætter ind i hårmoden 2023 – og vi forstår godt hvorfor. Den er SÅ SMUK. Se, bare før og efterbilledet her!

Hårmode2023_trend2_balayage.jpg (1)

Den smukke balayage har en meget naturlig fremtoning, og med de nærmest usynlig udgroninger, giver den minimal vedligeholdelse. Det tager lang tid for din frisør at lave den betagende balayage, og derfor ligger denne farvebehandling også typisk i en lidt højere prisklasse. Til gængæld kan du nyde fordelene ved balayage meget længe. Læs med videre, hvor du får svaret på, hvor nemt og billigt, du vedligeholder din balayage.

Hvordan vedligeholder jeg min balayage?

Som nævnt oven for i blogindlægget, kræver den populære balayage minimal vedligeholdelse og sørger for maaaange gode hårdage – helt op til et halvt hår! Du kan gøre to simple og billige ting for at vedligeholde din balayage:

1.  Brug Colour Bomb i forbindelse med din hårvask – en farvebombe til dit hår med lækker kureffekt. Din frisør kan vejlede dig i, hvilken farve, der passer bedst til din balayage.

2.  Få tonet dit hår hos din frisør, så din balayage fremstår frisk og nylavet i længere tid.

hårnode2023_colourbomb.jpg

Hårtrend 3: Pagehår 

Klip de lange lokker i en populær page – en trend i hårmoden 2023, som du ikke kan undgå at se.

Hårmode2023_trend3_page.jpg (1)

Stadig flere yngre kvinder vælger at lade de helt lange lokker falde og i stedet slutte lige ved kravebenet. Er du moden (og modig), er tendensen at vælge en kortere page.

Hvordan styler jeg pagehår?

Selvom pagen er kort, kan den styles på mange måder. Hold den helt glat, eller giv den lidt bevægelse med en Frame Styler. For at bevare et sundt look er det vigtigt at anvende plejende produkter som eksempelvis vores 911 Rescue Spray eller Colour Mousse fra Elements Xclusive. For at opnå et mere rodet look, kan du anvende produkter der er teksturgivende som eksempelvis Spray Wax eller Instant Texture fra Elements Xclusive.

hårmode2023_styling-trend-3.jpg

HÅRSTYLINGER I 2023  

Er du nysgerrig på, hvordan du kan lave nemme hårstylinger hjemme, som rammer spot on i hårmoden 2023? Så se med neden for, hvor vores skønne hårentusiaster Caroline og Amanda viser dig 6 skønne stylinger og håropsætninger.

Hårtrend 4: Flip bun

Lad knolden og hestehalen mødes i en skøn flip bun. Se med i video, hvor nemt du laver denne håropsætning.

Flip bun er hot i hårmoden 2023 - nem og fin håropsætning

Hvordan laver jeg en flip bun?

Brug Elements Xclusive Colour Mousse for sleek look – mens den sørger for lækkert look, plejer den også håret.

Saml håret i en hestehale med en elastik, bind elastikken rundt om hestehalen et par gange og undlad at trække alt håret ud gennem den sidste omgang… Et voila! Så nemt har du denne populære 2023-hårstyling.

hårmode2023_styling-trend-4.jpg

Trend 5: Sleek bun a la Bella Hadid

Du har sikkert allerede set den på de sociale medier – den klassiske, stramme knold som får selskab af næsten fjerlignende hårtotter. Kig med i videoen, og se hvordan du selv får dette look fra hårmoden 2023.

Sleek bun er hot i hårmoden 2023 - nem og fin håropsætning

Hvordan laver jeg en sleek bun a la Bella Hadid?

Brug en hårgelé ved hovedbunden, der sørger for at give dig det der smukke sleek look. Her er Strong Gel fra Elements Xclusive helt fantastisk. Skrab så håret tilbage med en kam eller børste og saml håret i en høj hestehale. Skjul eventuelle fimrehår i nakken med hårlak.

Sno herefter håret rundt et par gange, tvist det rundt om hårelastikken, så det danner en knold. Bind en gennemsigtig elastik rundt om knolden for at holde på håret og fordel så hårspidserne, så de sidder og pynter som de fineste fjer.

Afslut med en hårlak med stærkt hold hen over din smukke knold – Strong Hairspray fra Elements Xclusive er perfekt til det.

hårmode2023_styling-trend-5.jpg

Hårtrend 6: Høj hestehale med fylde

Hestehalen er altid et populært valg, når vi taler om hårstylinger – nemt og hurtigt styr på lokkerne. Det spændende ved hestehalen er, efter vores mening, variationen af den.

Hårmoden 2023 viser, at du er med på trenden, hvis din hestehale sidder højt og har fylde. Se med i videoen nedenfor og se, hvor nemt du selv kan være med på hårtrenden.

Høj hestehale med fylde er hot i hårmoden 2023 - nem og fin håropsætning

Hvordan laver jeg en høj hestehale med fylde?

Spray Sensitive Xclusive 911 Rescue Spray ud over lokkerne, så de får et sundt, smukt shine. Top det glansfulde look endnu mere med en smule Miracle Serum fra Elements Xclusive i spidserne af dit hår.

Saml håret i en høj hestehale og afslut med elastik, som du sikkert plejer. Nu kommer tvistet!

Løsn hestehalen lidt ved at trække elastikken lidt tilbage på hestehalen og lav en deling af håret ved hovedbunden, hvor elastikken sad før. Skub elastikken op igennem denne deling og lad hestehalen følge med. Træk hestehalen helt igennem og stram så ind til dit hår falder smukt hen over elastikken, som nu er skjult.

Afslut Intense Hair Spray fra Elements Xclusive.

hårmode2023_styling-trend-6.jpg

Hårtrend 7: Half up

Er du mere til at vise løsthængende lokker frem, er en half up, måske mere dig. Se med i videoen nedenfor, og lad dig inspirere.

Half up er hot i hårmoden 2023 - nem og fin håropsætning

Hvordan laver jeg en half up?

Saml dit hår med fingrene fra tindingerne og opefter og før det om bag på hovedet, som når du laver en hestehale.

Bind en tynd elastik rundt om hårsamlingen og stram til. Fjern fimrehår på hovedet ved at bruge Intense Hairspray fra Elements Xclusive.

Få den halve hestehale til at fylde mere med et par pust fra Elements Xclusive Powder Boost.


Afslut med Instant Texture fra Elements Xclusive for langvarigt, fleksibelt hold og shine.

hårmode2023_styling-trend-7.jpg

Hårtrend 8: Criss cross med farverige elastikker

Skab 90’er-vibe med en midterskilning der får selskab af små krydsende hårinddelinger med fine, farverige elastikker. Se i videoen, hvordan du får dette look fra hårmoden 2023.  

Criss cross med farverige elastikker hot i hårmoden 2023 - nem og fin håropsætning

Hvordan laver jeg en criss cross med farverige elastikker?

Lav en midterskilning og inddel herefter dit hår, så du til sidst har 4 lige store totter hår. Start med pandehåret, og vikl en lille gummielastik rundt om hver enkelt tot og stram til.


Snup så de sidste to totter bag de to første, og par dem op på kryds, så højre front møder venstre hårtot bagtil. Vikl en gummielastik på den nye sammensatte hårtot, stram til og gentag tilsvarende i den anden side.


Afslut med Dry Shampoo fra Elements Xclusive for en smule mat tekstur og hold.

hårmode2023_styling-trend-8.jpg

Hårtrend 9: Glimmersten i håret

Håraccessoires med bling i, har været hot hårmode længe. Det, der adskiller sig fra tidligere trends, er, at glimmeret er rykket helt ned på håret. Så er du til glimmer og bling, vil du sikkert ikke kunne modstå den sidste trend i hårmoden 2023, som vi vise dig.

Den er nemlig superfestlig og vil i dén grad være det strålende prik over i’et til dit festlook. Og heldigt for alle os glimmer-glade mennesker, så er denne hårtrend faktisk ret simpel selv at følge. Se bare i videoen nedenfor!

Hårmode2023_trend9_Glimmersten.jpg

Hvordan får jeg glimmersten (til at sidde fast) i håret?

Spray Intense Hairspray fra Elements Xclusive i håret – en våd hårlak med stærkt hold. Put derefter lidt Strong Gel fra Elements Xclusive på bagsiden af glimmerstenen og brug en pincet til at anbringe stenen med på det ønskede sted ved hovedbunden. Forsæt proceduren, til du har den mængde glimmersten i håret, som du ønsker.

Afslut med hårlak, og glimmerstenene sidder fast i flere timer.  

 

hårmode2023_styling-trend-9.jpg

Med 9 skønne hårtrends for 2023 i lommen, kan de måske være lidt svært at kun at vælge én. Heldigvis kan alle trends i hårmoden mikses på kryds og tværs – så du behøver slet ikke at lade dig begrænse.

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook