Hårkur | Sådan vælger du den bedste hårkur til din manke

En hårkur er ikke bare en hårkur – den skal passe til din hårtype, så den kan give lokkerne den helt rigtige behandling. Men hvad skal du være opmærksom på, når du vælger en hårkur? Og hvordan bruger du hårkuren bedst? Med 5 nyttige tips guider vi dig, så du kan komme skridtet nærmere den bedste hårkur for dit hår.

Kvinde med smukt, sundt og glansfuldt hår
Hårkur og multi masking til håret

Når du skal vælge en hårkur, er det vigtigt, at du finder ud af, hvad dit hår mangler. Måske er dit hår tørt eller skadet. Måske mister dine lokker hurtigt farven efter en farvebehandling. Og hvad nu hvis du kan svare ja til flere af spørgsmålene – hvilket problem er så vigtigst at få løst først?

Se også: "5 tips til hvordan du undgår fedtet hår"

Skadet hår på langhåret kvinde

Tip 1: Skadet hår har førsteprioritet

Vi anbefaler altid, at du først vælger en hårkur, der reparerer håret, hvis dit hår er skadet. Skadet hår medfører nemlig, at håret knækker af, og hvis håret først er knækket, er der ikke meget hår at redde – surprise!  

Først herefter kan du fokusere på de tørre lokker. Heldigvis tilfører de fleste hårkure fugt, mens de reparerer håret.

solsikkekerner.jpg (1)

Tip 2: Kend ingredienserne

Ingredienserne i din hårkur skal have en sammenhæng med det, som produktet lover. Derfor er det vigtigt, at du kender lidt til, hvilke ingredienser der er i hårkuren, og hvad de kan gøre for dine lokker. På de fleste hårprodukter er ingredienserne beskrevet. Her er nogle af de hyppigste ingredienser, som du kan holde øje med:

  • Proteiner – styrker håret, så det ikke knækker
  • Smør fra nødder – har en fugtgivende og blødgørende effekt
  • Solsikkekerneolie – virker farvebevarende

Tip 3: Undgå sulfater og parabener

Vælg en hårkur der ikke indeholder skrappe kemikalier som sulfater og parabener – det slider nemlig på hårstrået. En reparerende hårkur skal kunne tilføre styrke og elasticitet til håret, så det undgår at knække.

Brug hårkuren to gange ugentligt, hvis dit hår er meget skadet. Forsæt med de to ugentlige hårkure indtil håret føles stærkt og elastisk nok til, at du kan trappe ned til én ugentlig hårkur.

Tip 4: Forskellen på hårkur og conditioner

Hårkur er et hårprodukt, der i modsætning til conditioner, arbejder inde i hårstrået. Den åbner skællaget og trænger helt ind i hårstrået. Derfor skal en hårkur også sidde i håret i flere minutter, og det er der en helt særlig grund til.

Bedst mulig førstehjælp på dine livløse lokker

Start med hårkur

Når hårstrået åbnes, skal ingredienser i hårkuren arbejde på de forskellige områder i hårstrået, som trænger til behandling. Indvirkningstiden varierer alt efter, hvilke ingredienser, der er i din hårkur. Følg derfor altid den anbefalede ventetid, som står på emballagen af din hårkur, da den er estimeret efter, hvor lang tid de forskellige ingredienser har brug for at kunne yde bedst muligt førstehjælp på dine livløse lokker.

Afslut med conditioner

Fortsæt og afslut din hårbehandling med en god conditioner. Nu da din hårkur har åbnet skællaget på dit hår, for at kunne arbejde inde i hårstrået, er det vigtigt at du får lukket skællaget igen. Hvis ikke du får gjort det, kan dit hår føles kruset. Afslut derfor altid med conditioner, som arbejder udenpå hårstrået og lukker skællaget. Så er du sikker på, at håret får en blød og glat overflade, og kureffekten virkelig kommer til sin ret.

Kvinde med hårkur i håret
Hårkur med ærteprotein der vælter ud
Repair treatment.png

En hårkur til tørt og skadet hår

IdHAIR Elements Xclusive Repair Treatment er et godt eksempel på en dybdegående hårkur der giver tørt og skadet hår nyt liv. Ingredienser som ærteproteiner og marula-olie er med til at gøre denne hårkur helt unik. Kuren trænger dybt ind i håret, hvor proteinerne styrker hårstrået og binder fugt, så hårets elasticitet øges. På denne måde undgår du, at hårstrået knækker. Hårkuren er også godt for dit hår, hvis du bor i en storby, hvor dit hår udsættes for forurening fra bilos. Ekstrakter af fransk eg modvirker nemlig oxidativ stress og frie radikaler, som kommer fra forurening og er skadende for dit hår.

Tip 5: Multi-masking til håret – hårkur med hårkur på

Multi-masking er et blevet et stort hit i skønhedsverden. I ordet bogstavelige forstand er multi-masking et koncept, hvor du påfører mere end én maske med forskellige skønhedsgørende formål. Når du multi-masker dit hår, kan du gøre det på forskellige måder: du kan blande flere plejende hårprodukter sammen eller vælge at bruge dem hver for sig på samme tid.

Bland for eksempel din yndlingshårkur med en farvegivende hårkur fra IdHAIR Colour Bomb. Så får dit hår et lækkert boost af pleje og farve på én og samme tid.

Solutions no. 5.png

Prøv også multi-masking, hvor du giver dine spidser en reparerende hårkur med masser af fugt, som du eksempelvis får i IdHAIR Elements Xclusive Repair Treatment samtidig med, at du forkæler din hovedbund med en afstressende peeling, der fugter og fjerner døde hudceller. Sidstnævnte kan IdHAIR Solutions NO. 5 klare for dig.

Nu skulle du gerne være klædt lidt bedre på til at finde den bedste hårkur for netop din manke.

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 106 anbefalinger på Facebook