Efterårets hårfarver - Sådan skal dit hår farves til efteråret 

Farverne lyser gyldent, rødlige og brune rundt om dig; det er blevet efterår, og du er måske allerede godt i gang med at udskifte farverne i din garderobe, så de matcher naturens klædeskab.

Hårfarver til kvinder i efteråret 2022
Hårfarver til kvinder i efteråret 2022

Måske er du én af de mange kvinder, hvor lysten indtræffer til at lade hårfarven følge trop. Der skal ske noget nyt, og håret er ikke en undtagelse!

Vi giver dig et indblik i, hvordan tendenserne for hårfarver ser ud om efteråret, og hvordan din næste hårfarve kan se ud.

Naturlige hårfarver i efteråret

Efter sommersolens blegende og udtørrende effekt på dit hår, kunne det med stor sandsynlighed godt have brug for pleje og glans – og måske en farveopfriskning, hvis hårfarven er blevet lidt falmet og trist at se på.

Vi er taget et smut til København, hvor vi har spurgt indehaver af frisørsalonen The Chair i København, Cocco Mie Reneeh Østergaard, hvilke trends hun ser i salonen og rundt om i branchen i efteråret.

”Efteråret er for rigtig mange lig med varme og glød – ligesom de farver, vi ser i naturen."

"Vi farver med alt lige fra gyldne nuancer til dybe, smukke kobberfarver og bløde, mørke farver. Derudover tager vi forsat 90'erne med os, de her lidt chunky farveeffekter. Dem bruger vi, når vi vil skabe en mere tydelig nuanceforskel.”

Hvis du er en af de rigtig modige og føler trang til en stor forandring, foreslår Mie, at du prøver en hårfarve i smukke brune nuancer med et skær af kobber.

Er du derimod knap på modig, men bare ønsker en lille forandring, så er den bedste løsning for dig måske en toningsfarve eller en gloss. På den måde kan der skabes smukke beige, perlemorsfarver, mens dit hår får en fantastisk glans. Denne type hårfarve holder knap så længe, og du vil på den måde kunne variere din hårfarve nemmere fra gang til gang.

Populære gyldne hårfarver i efterår 2020
Populære gyldne hårfarver i efterår 2020

Dæmpede lyse striber på flere forskellige måder

Hvor hårfarvernes nuancer er mere eller mindre konstante hvert efterår, er det måden, hvorpå farven bliver lagt i håret, som skifter, fortæller Mie. Om efteråret er det trends som ”Money Piece” og ” Face Framing” med beige og naturligt dæmpede lyse striber, som kvinderne i frisørstolene hos The Chair får i lokkerne.

Money-hvad-for-noget, tænker du måske. Money Piece er lyse striber, som din frisør lægger i fronten af dit hår, og som giver dig et solkysset, trendy udtryk. Ved Face Framing har frisøren mere fokus på dine ansigtstræk, og hvordan bestemte dele af dit ansigt kan fremhæves ved hjælp af en særlig personliggjort ”ramme” af lysninger.

Begge trends er således lyse striber, der lægges i fronten af dit hår og giver et spil til din hårfarve.

Hvis du hører blandt de kvinder, der i mange år har fået lavet lyse striber, og ønsker en forandring i hårfarven til efteråret, men er afhængig af en kraftig udgroning, kan et Money Piece eller Face Framing være en god løsning for dig. På denne måde får du forsat lysnet håret omkring dit ansigt, mens du giver resten af håret lidt ro.

Money Piece og Face Framing kan i øvrigt sagtens kombineres med de måske lidt mere velkendt klingende lyse striber som Baby Lights og Balayage.

Lad dig inspirere til din nye hårfarve i efteråret blandt de smukke farveresultater nedenfor, som IdHAIRs Education Team har fremtryllet.

Blandt efterårets populære hårfarver og trends, ser du som ovenfor nævnt, stadig de populære Baby Lights og Balayage som fremtrædende trends.

Baby Lights er, som navnet antyder, (baby)-små og ultratynde lysninger, som din frisør lægger ind i hele håret med et resultat, der på afstand syner af bare én tone. Nærstuderer du de nyfarvede lokker, vil du dog kunne se det smukkeste farvespil. Balayage er en frihåndsteknik, hvor de lyse striber påføres i håret i sektioner med pensel og er mere tydelige i sit udtryk end Baby Lights.

De lyse striber i dit hår kan også få navnet Teaser Lights - det er når frisøren touperer inddelingerne inden de lysnes - på den måde får dit hår et mere blødt udtryk. 

IdHAIR Elements Xclsuive Colour plejer håret og forlænger hårfarven

Når du har forkælet dine lokker med en smuk hårfarve, er det altid en god idé at give håret ekstra kærlighed, når det skal vaskes. Prøv IdHAIR Elements Xclusive Colour Shampoo og Conditioner, som plejer dit hår samtidig med at forlænge den smukke hårfarve. 

Nu har du fået en indsigt i, hvilke hårfarver efteråret 2022 byder på, og hvordan din frisør måske vil foreslå at lægge dine lyse striber, så du er med på hårmoden. Vigtigst af alt for disse farvetrends er dog at spørge din frisør til råds, så du får den hårfarve, der passer dit hår og hudtone allerbedst.

God fornøjelse med din næste tid hos frisøren, hvor du måske vil forkæle lokkerne med en hårfarve, der matcher efterårets gyldne, kobberfarvede, og bløde mørke nuancer.

Have a nice hair day! 

 

IdHAIR anmeldelser

4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 106 anbefalinger på Facebook