4 fejl du begår med vådt hår


Vådt hår er skrøbeligt, og derfor kan du nemt komme til at skade det, hvis du begår én eller flere disse 4 fejl ved dine lokker. Læs med her og se, om du kan nikke genkendende til nogle af dem.

Vådt hår

Fejl nr. 1:  Du vasker dit hår i varmt vand

Den første fejl, du kan begå starter under bruseren… Hårvasken! Vask altid håret i lunkent vand for ikke at udtørre dine hårstrå. Optimér endda hårvasken ved at afslutte med et koldt brus hen over lokkerne for at holde på fugten i dit hår. Det kan måske virke lidt grænseoverskridende at afslutte dit dejlige bad sådan, men gevinsten for dine lokker er værd at tage med.

Når du vasker dit hår i varmt vand, risikerer du nemlig at fjerne alle de naturlige olier fra din hovedbund og dit hår. Det højner risikoren for udtørret hår, hvilket ligeledes bringer din manke i en skrøbelig tilstand. Og det ønsker du sikkert ikke.

 

Fejl nr. 2: Du børster håret, når det er vådt

Efter et langt bad, har du måske lyst til at redde de nyvaskede, våder lokker med din yndlingsbørste. Men her kan du begå fejl nummer 2 med vådt hår. For dine hårstrå er meget skrøbelige, når de er våde, hvilket kan få dem til at knække og spalte.

Split end elixir

Er uheldet ude, og dine hårstrå er knækkede og spaltede? Prøv Elements Xclusive Repair Split End Elixir. Dit hår bliver styrket og genopbygget øjeblikkeligt med denne reparationsserum. Håret bliver tilmed silkeblødt og blankt.

Børst derfor altid dit hår, inden du hopper ind i det dejlige brusebad for at vaske dit hår eller vent til håret er tørt efter hårvasken. Se, hvordan du børster dit hår på den rigtige måde i videoen nedenfor… Starter du også ved spidserne? 

Fejl nr. 3: Du laver en håropsætning, når dit hår er vådt

Fejl nummer 3 kan snildt snige sig ind samtidig med, at du måske er i gang med at begå fejl nummer 2, hvor du børster dine nyvaskede, våde lokker. Laver du en hestehale eller en knold af dit våde hår, er du nemlig skridtet nærmere knækkede hårstrå.

Hvis du ønsker at fjerne de lange, våde lokker fra dit ansigt mens de lufttørrer, kan du i stedet bruge en hårklemme med store tænder på, der ikke slider på dit hår. Hårklemmerne er yderst hotte lige nu i hårmoden, så har du ikke allerede sådan én i sortimentet af håraccessoires på badeværelset, skulle det ikke være så svært at opstøve den.      

Blond vådt hår

Fejl nr. 4: Du sover med vådt hår

Måske hører du til dem, der tager brusebadet og hårvasken om aftenen, og så kan du være skridtet nærmere at begå fejl nummer 4. For når du ligger og vender dig i sengen i løbet af natten, kan du ikke undgå, at dit hår gnides mod puden, og gøres dette i våd tilstand, er risikoen for knækkede hårstrå endnu større – gisp!

Hvis du er nysgerrig på flere tips til, hvordan du giver dit hår den bedste skønhedssøvn, vil vi anbefale dig at læse vores blogindlæg om sundt hår, mens du sover.

Hvilke dårlige hårvaner skal du rette op på fra i dag?

Have a nice hair day!

IdHAIR anmeldelser

Trustscore 4,8 ud af 5

Beregnet på baggrund af 119 anbefalinger på Facebook